11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle düzenlenen ağaçlandırma törenine katılan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Fidanlarımızla birlikte geleceğe nefes olalım" dedi.

Dursun Korkmaz İlkokulu’nda yapılan etkinlikte Başkan Togar öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek fidan dikti. Okul çevresinde yapılan ağaçlandırmanın ardından öğrencilere evlerine götürmeleri için de fidanlar dağıtıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde gerçekleştirilen etkinlikte Togar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz" sözlerini hatırlattı.

Atatürk’ün yarınları emanet ettiği nesille geleceğe bir fidan dikmenin oldukça anlamlı olduğunu belirten Başkan Hasan Togar, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ve Büyük Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde Dursun Korkmaz İlkokulumuzda yarınlarımıza daha yeşil ve daha güzel bir dünya bırakabilmek için bir araya geldik. Burada diktiğimiz fidanlarla ve bu fidanları diken yarınlarımızın emanetçisi çocuklarımızla, fidanlarımızla ‘Geleceğe nefes olalım’ diyoruz. Öğretmenlerimizin burada yetiştirdiği fidanlarımız bugün diktikleri fidanlarla inşallah doğaya saygı, yeşili sevmek ve korumak konusunda çok güzel bir eğitim almış oldular. Doğasıyla hayran bırakan ilçemizde bizler de bu güzellikleri yarınlarımız olan onlara bırakabilmek adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ve bundan sonra da bu duyarlılık ve gayretimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: