MEMLEKET PARTİSİ START VERDİ

Memleket Partisi Canik Belediye Başkan Aday adayı Furkan Güler Canik ilçesi Perşembe pazarında seçim çalışmalarına başladı. Pazar esnafını ve halkı dinleyen Furkan Güler şu açıklamalarda bulundu;

‘’Pazar esnafına ve halkımıza sorunlarının neler olduğunu sorduğumda aldığım yanıtlar hemen hemen aynıydı. Genellikle ekonomi temel sorun. Halkın alım gücünün düşmüş olmasından dolayı Pazar esnafının satışlarında düşme söz konusu. Öte yandan mazotun 40 lira bandında olması nakliyat ve üretim açısından önemli. Esnaf mazot pahalılığından şikayetçi. Artan maliyetlerle beraber işgaliye ücretlerinde yaşanan artış ve pazar esnafının yer bulma gibi sorunları var.

100. Yılda Pazar Yerimiz Yok

‘’Cumhuriyetin 100. Yılına girdik. Ancak Pazar yerimiz dahi yok. Hala daha sokaklarda Pazar kuruluyor. Burada aynı zamanda esnafın yer bulma sorunu olduğunu ve esnaf eğer ki bir iki hafta gelemezse aynı yerini bulmakta zorlandığını tespit ettik.’’

Belediyecilik Anlayışı Değişmeli

‘’Artık belediyecilik anlayışının değişmesi şart. Yol, kaldırım, park yapmak bunlar belediyenin asli görevi. Artık bunun ötesine gitmeliyiz. Şartlar değişiyor, iklim değişiyor, önümüzde ki yıllar üretimin ve suyun ne kadar kıymetli olduğunu daha yakından hissedeceğiz. Artık belediyeler üretime öncü olmalılar. Üretimi planlamalılar ve desteklemeliler. Esnafa soruyorum vatandaş bakliyatı, kahvaltılığı kilo işimi alıyor yoksa gram mı? Esnaftan gelen cevap 10 liralık 20 liralık şeklinde. Belediyeler üretimin bir aşamasından bulunmazlarsa, topraklarımız atıl kalırsa gram işi kahvaltılık, tane işi sebze meyve almaya mahkum oluruz. Enflasyonun düşmanı üretimdir.

İbrahim Sandıkçı’ya Teşekkür Ederim

Mesela geçtiğimiz günlerde mevcut belediye başkanı İbrahim Sandıkçı gübre dağıtımı yaptı. Oldukça önemli bir adımdır. Kendisini tebrik ederim. Rakibimdir ama siyaseti ahlaklı yapma taraftarı olduğum için Sandıkçı’yı tebrik ederim. Ha seçime 6 ay kala gübre dağıtmasını zaman açısından eleştiriyorum. Ancak güzel bir adımdır. Biz üretim seferberliğini kent atölyeleri projemizle daha da öteye taşıyacağız. 

Editör: Yunus Koncak