Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresi 8 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Atakum Belediyesi
Kültür ve Eğlence Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Kongrede 5 aday yarışacak

Mevcut İl Başkanı Fatih Türkel, henüz resmi olarak adaylığını açıklamadı. Ancak seçimlerde tekrar aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Adaylığını açıklayan diğer isimler arasında CHP'nin eski İl Başkanları eğitimci Aylin Tat ve Av. Tufan Akçagöz, CHP İlkadım İlçe eski Başkanı Av. Ali İzzet Kavletek ile CHP 28. dönem milletvekili adayı ve Elektrik Mühendisleri Odası'nın (EMO) eski Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ bulunuyor. İlerleyen günlerde sürpriz bir aday veya adaylar çıkmaz ise, kongrede 5 isim il başkanlığı için yarışacak.

Mehmet Özdağ öne çıkıyor

Adaylar arasında bulunan Mehmet Özdağ, parti içinde daha önce başkanlık görevini üstlenmemiş tek isim! Ancak Samsunlular Mehmet Özdağ'ı TMMOB'a bağlı Elektrik Mühendisleri Odası çatısı altında ortaya koyduğu eylemlerden ötürü iyi tanıyor. Samsun adına birçok platform çatısı altında üstlendiği görevler ile öne çıkan Özdağ, güçlü bir aday olarak parti kulislerinde çoktan konuşulmaya başladı bile. 

Diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP Genel Merkezi'nde yaşanan çatırdamalar Samsun'da da etkisini gösterdi. Parti içinde bir kesim, 'değişim' isterken, bir kesim hala CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yürümek istiyor.

Bakalım önümüzdeki haftasonu Samsun'da yapılacak il kongresinde delegeler değişim isteyecek mi? Yoksa eskisiyle mi devam edecek? Hep birlikte bekleyip göreceğiz. 

Ercan ÜSLÜ