AK Parti Samsun'un merkez ilçeleri İlkadım, Canik ve Atakum'da ilçe seçim koordinasyon merkezleri büyük bir coşkuyla açıldı. AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin Türkiye için kader seçimi olduğunu söyledi.

AK Parti İlkadım, Atakum ve Canik Seçim Koordinasyon merkezleri, Ticaret Bakanı ve Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Adayı Çiğdem Karaaslan, Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, Mücahit Yılmaz, Uğur Etli ve İrfan Şenocak, Milletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve ilçe başkanlarının katıldıkları törenlere AK Parti teşkilatları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, büyük coşku yaşandı.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Köse SKM açılışlarında yaptığı konuşmalarda, tüm seçimlerin önemli olduğu ancak 14 Mayıs'ın "asrın seçimi" olduğunu belirterek, milletin bu seçimde kimin cumhurbaşkanı ya da kimlerin milletvekili olacağına değil aynı zamanda Türkiye'nin hangi istikamette gideceğine karar vereceğini ifade etti.

Başkan Köse, ''Ortak fikirleri olmayan, ortak programları olmayan, nereye yöneleceklerini bilmeyen, 7 yamalı bir bohça gibi neresinden tutarsanız oralarda eksiklikler ortaya çıkan birtakım yeni koalisyon modellerine mi Türkiye teslim edilecek? Bu milletimiz ferasetlidir, akıllıdır ve tercihini hep doğrudan yana yapmıştır. Bu seçimde de doğru zamanda doğru adamı seçerek, doğru istikameti belirleyerek Allah'ın izniyle yoluna devam edecektir. 14 Mayıs, bu anlamda Türkiye için gerçekten önemli bir kader seçimidir, önemli bir dönüm noktasıdır. Ümit ediyorum ki 14 Mayıs'ta sandıklar açıldığında o sandıklardan Türkiye Yüzyılı'nın kapıları sonuna kadar açılmış olarak milletimiz, 'Evet, Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden cumhurbaşkanı seçiyoruz ve AK Parti'yi açık ara farkla Meclis'te birinci parti yapıyoruz.' diyerek kararını vermiş olacak." diye konuştu.

Başkan Köse ayrıca 14 Mayıs'ın seçiminin kökü mazide olanlarla, ayakları içeride olanlarla ipi dışarıda olanların seçimi olacağı vurgusunu yaptı.