BAFRA’DA 3 KIRSAL MAHALLEYE DOĞALGAZ 
Bafra ve bölgesinde yatırımlarını sürdürdüklerini belirten Akmercan Delta Doğalgaz Bölge Müdürü Mustafa Sezen, “Bafra’ya bağlı Dededağı, Balıklar ve Ağlılar mahallelerinde 2023 yılsonuna kadar ana güzergâhlarda doğalgaz kullanımı sağlanacaktır.” Dedi.
2011 yılından itibaren Bafra sorumluluk bölgesinde bulunan merkez mahallelerinin tümüne doğalgazı ulaştırdıklarını söyleyen Mustafa Sezen, “Merkez mahallelerimizin ardından Bafra bölgesinde ki çevre mahallelere yönelik çalışmalarımızın gerçekleşmesi için Bafra Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararı alması gerekiyordu. Bu kararların alınması doğrultusunda EPDK’nın kurul kararı ile Bafra ilçemizin sorumluluk alanı 6360 sayılı kanunla genişlediği alanlar içerisine dâhil oldu. Bu kapsamda 2023 yılında Bafra’nın en büyük mahallesi olan Dededağı Mahallesinden başlayarak yatırımlarımızı hızlıca başlattık. Devamında da Balıklar ve Ağlılar mahalleleri olmak üzere 2023 yılının planlamasını gerçekleştirdik. Dededağı Mahallesinde ana yola 7 km doğalgaz boru hattı döşendi ve bununla birlikte ilk etapta yaklaşık 500 hane doğalgaza kavuştu. Önümüzde ki yıllarda ise ara sokaklarda ki çalışmalarımızı başlatacağız. “ Diye konuştu.
19 MAYIS’TA DEREKÖY DOĞALGAZA KAVUŞTU
2023 yılında 19 Mayıs’ta yatırımlarını sürdüreceklerini ifade eden Sezen, “19 Mayıs’ta merkez mahallelerimizin çalışmaları tamamlanmıştı Yörükler ve Dereköy Mahallelerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dereköy’de özellikle Fatih bulvarının tamamını yapmak üzere planlamaya aldık. Yeraltı su seviyesinde ötürü çalışmalarımız aksamıştı ancak Temmuz ayı itibarıyla 2023 yılı içerisinde 4 km’lik bir hattı orada tamamladık.
ALAÇAM GEYİKKOŞAN’DA BAĞLANTI SÜRÜYOR
Alaçam’da merkezde ki çalışmaları daha önce bitirdiklerini belirten Sezen, “Geyikkoşan bölgesinde ki çalışmalarımızı da bitirdik şuanda bina bağlantıları devam ediyor. Alaçam’da Fatih Mahallesinin denize yakın olan kısmı kaldı sadece orayı da önümüzde ki dönemde yatırım planlamamız içerisinde değerlendireceğiz. “ Dedi. 
YAKAKENT KOZAĞZINA DOĞALGAZ GELİYOR
Yakakent’in merkez ve Liman Mahallelerinde ki çalışmaları bitirdiklerini ifade eden Sezen, “Yakakent’in Kozköy tarafında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada belli bir miktarda yatırım yaparak çalışmalarımızı tamamlamış olacağız” Diye konuştu.

Ezgi ÜNLÜ

Editör: Ezgi Ünlü