Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen ve Alaçam Kubbeli Camii’nde gerçekleştirilen "Baba-Oğul Sabah Namazı Buluşması gerçekleştirildi. Aile ve çocuk birlikteliğini güçlendirmek, çocukların camilere ısındırılması ve camilerin bir yaşam alanı haline gelmesi amacıyla düzenlenen Sabah Namazı Buluşması’na onlarca baba oğul ve çocuk katılarak birlikte saf tuttular".

Sabah Namazı Buluşmaları

                Namaz öncesi Alaçam Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Cemil Demir konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Yüz yıla yakın süredir İslam topraklarını işgal ederek, kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek, habis bir kanser gibi büyüyen İsrail, pervasız eylemlerinin karşılığını mutlaka bulacaktır. Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden yolda elde edilen bu büyük başarıyı kutlamak, Filistinli kardeşlerimizle ve mücahidlerle omuz omuza olduğumuzu haykırmak için buradayız! İlk kıblemiz, haremimiz, etrafı mübarek kılınmış Mescidi Aksamız, her gün terörist İsrail ve yahudi işgalciler tarafından düzenlenen baskınlarla taciz ve tahkir ediliyorken, sokaklarda masum siviller kurşuna diziliyorken, on yaşında çocuklar tutuklanıyorken, Gazze’de ambargo ve abluka şiddetini artırmışken, sadece Filistinli kardeşlerimizin değil tüm müslümanların izzeti her gün her an çiğnenmeye devam ediliyorken gerçekleşen bu operasyon, yalnız İsrail’e değil, dünyayı kana boğan tüm zalimlere verilmiş bir cevaptır.’ dedi.

                Buluşma sonrasında ailelere ve çocuklara hitap eden AGD Alaçam ilçe temsilcisi İsmail Şahin şu ifadelere yer verdi: Ağacın Kökü Emin Ellerde. “Buradaki kardeşlerimize baktığımda; mescitlerin birbirini Allah için seven insanların, velilerimizin, Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen gençlerimizin, evlatlarımızın bir yuvası olduğunu görüyorum. Cenab-ı Allah, ayet-i kerimede, ‘Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem azabından koruyun’ buyuruyor. Bizler Anadolu Gençlik olarak, babaların mühim görevi olan bu sorumlulukta ailelerimize yardımcı olmak gayretindeyiz. Peygamber Efendimiz (S.A.V.), ‘İnsanoğlu ölür, öldükten sonra kendisini şu üç amel takip eder; sadaka-i cariye, istifade edilen ilim, arkasından hayırla dua eden ve iyilikleri güzellikleri devam ettiren evlat’ buyuruyor. Rabbimiz bizi sadaka-i cariyeden, ilimden ve arkamızdan hayırla dua edecek nesiller yetiştirmekten alıkoymasın.” dedi.

                Alaçam Kubbeli Camii’nde gerçekleştirilen "Baba-Oğul Sabah Namazı Buluşması" sonrası Karayolları Kolin Fatih Ortaokul öğrencisi Berat Yılmaz dua yaptı. katılımcılara ikramda bulunuldu.

Kaynak: Erhan YAYLA