Türkiye İzcilik Federasyonu ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde İzci Liderliği Temel Kursunu tamamlamış din görevlilerinin, 11-15 yaş arası çocuklardan oluşturdukları izcilik kulübü üyeleri, İlkadım ilçesinde bulunan Mahmur Dağı’ndaki kamp alanında bir araya geldi.

Alaçamı Gençler

Diyanet Alaçam İzcilik Kulübü lideri Çetin Yeşilyurt’un öncülüğünde Alaçam izci grubu 3 günlük kampta izciliğin tarihi, izcilik türesi, izcilik selamının anlamı, izcilik düğüm çeşitlerini öğrenip uyguladılar. İzciliğin ana hedefleri olan Allah'a, kendine ve topluma karşı vazifelerini yerine getirmeyi kendine şiar edinen izciler 3 günlük kampın sonunda izcilik yemini ederek kulüp fularlarını taktılar ve Diyanet İzcilik Kulübünün birer temsilcisi oldular.

 Diyanet Alaçam İzcilik Kulübü lideri Çetin Yeşilyurt, "Bugün Türkiye İzcilik Federasyonu -Diyanet Samsun İzcilik Kulübü olarak ilk kamp faaliyetini gerçekleştirdik. Çocuklarımıza Rabbine karşı, topluma karşı, kendilerine karşı üzerlerine düşen vazifeleri hatırlatmaya çalıştık. Yapmış olduğumuz bu faaliyetin çocuklar için ve toplum için faydalar getirmesini temenni ediyoruz" dedi.

Türkiye İzcilik Federasyonu - Diyanet Alaçam İzcilik Kulübü lideri Çetin Yeşilyurt; "İzciliği çocuklara ulaşmada etkili bir araç olarak görüyoruz. Bu etkinliğimizin müftülüğümüz ve diyanet camiamız adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Erhan YAYLA