Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün şehre kazandırmak için büyük mesai harcadığı en önemli projelerinin başında gelen TBB ödüllü Asar Deresi Projesi, ekiplerin özenli çalışmaları altında programlı şekilde sürüyor.

Küçüksu ile Şaguç köprüleri arasında sürdürülen ilk etap çalışmalarında temel atma, fore kazıkların çakılması ve 430 metrelik proje alanının bir kısmında bulunan amfi basamakların yapımının tamamlanması ardından birinci köprü tabliyesini taşıyacak olan geçici montaj ayaklarının kurulumuyla ilerleyen projede, kaynak ağızlarının temizlenmesi, kaynak yerlerinin hazırlanması, montaj tezgahının kurulması, gazaltı kaynağı için mini montaj atölyelerinin oluşturulması işlemlerine geçildi.

Bölgede çalışmalarını sürdüren ekipler, bir yandan temel soketlerinin hazırlanmasının ardından tabliyenin yerleştirilmesi sürecine geçerken, asma köprünün üst parçalarının bir kısmının kumlama işlemi de Ankara’daki fabrika da tamamlanarak boyaya hazır hale getirildi. Bu parçalar da önümüzdeki günlerde proje alanına getirilerek hava şartları doğrultusunda imalat işlemlerine başlanacak.

Kaynak: