ASKON (Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği) Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, Kızıldeniz'de bir süredir devam eden 
krizin Türkiye'ye yansımalarını değerlendirdi. Bölgede devam eden savaştan dolayı uzakdoğudan Türkiye'ye gelen gemilerin 
Kızıldeniz'den değil, Afrika'yı dolaşıp geldiğine işaret eden Doğru, "Bu da transfer süresini bir ay ila 40 gün uzatıyor. Tedarik zincirinde bu yönde bir aksama var. Önlem almayan tedarikçi ürüne ulaşmakta güçlük çekiyor" diye konuştu.

"Önlem almayan tedarikçiler ürüne ulaşmakta güçlük çekiyor"

"Asyanın ortasında yaşanan savaştan dolayı zaten bir süredir tedarik zincirinde aksama olacağı yönünde sinyaller veriliyordu" diyen Doğru, sözlerine şu şekilde devam etti: "Türkiye ve Dünya'daki çoğu ekonomi gazetesi bu durumu aylar öncesinde yazdı. Ancak 
bizim insanımız gazete okumadığı için bu durumu hesaplayamadı. Basiretli bir tacire baktığınızda bu durumu gözönünde bulundurarak önlemlerini almıştı. Almayan tedarikçiler ise Kızıldeniz'deki krizden dolayı ürüne ulaşmakta zorlanıyorlar" şeklinde konuştu. 

Diğer taraftan bölgede ciddi bir sorun daha olduğunun altını çizen Ahmet Alp Doğru, son olarak şunları kaydetti: "O bölgede patlayacak bir savaş sonrası Çin'den gelecek ürünler ülkemize 2 ay geç ulaşacak. Tedarikçilerin bu konuda bir an evvel önlem alıp hareket etmesi gerekmektedir."

Kaynak: Ezgi ÜNLÜ