Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Lozan Caddesi esnafıyla bir araya geldi. Toplantıda caddenin iyileştirilmesiyle ilgili yapılanlar ve yeni yapılacak çalışmalar konuşuldu.

Mahalle toplantılarıyla Atakumlu vatandaşlarla sürekli bir araya gelen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci bu kez Lozan Caddesi esnafı ve mahalle sakinleriyle buluştu. 2019 yılında caddede yapılan çalışmalar sonrasında işlerinin azaldığını yıllardır ifade eden esnaf, Başkan Deveci’ye caddenin canlandırılması için yaptığı çalışmalar için teşekkür etti. Buluşmada caddenin daha da iyileştirilmesi konusunda fikir alışverişi de yapıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Deveci, “Bu caddenin canlandırılması için epey düşündük. Lozan Park ile ilgili çalışma yaparak daha çekici hale getirdik. O caddede okullar var, yaklaşık bin 500 çocuğumuz o okullarda eğitim görüyor. Okul yolunun taşları nedeniyle çocuklar düşüyor, rahat yürünemiyordu. O yolda bir çalışma yaptık. Caddedeki havuzlar bir sorun. Temiz suyu doldursak bile 6 saat içerisinde kirleniyor ve hijyenik olamıyor. Bununla ilgili uzman görüşü de aldık. Kapatmamızı önerdiler. Havuzları kapatıp ne yapacağımız konusunda da sizden alacağımız fikirle hareket edeceğiz. Ekiplerimiz önümüzdeki günlerde haneleri ve esnafı tek tek ziyaret ederek soracak. Havuzların içini toprakla doldurup bir metrelik, estetik, çiçek açabilen ağaçlar dikilmesi görüşü var. Caddenin yeniden ışıklandırılmasıyla ilgili öneriler de var” dedi.

Kaynak: