Atakum Belediyesi Nisan ayı olağan toplantısı Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündeminde yer alan 6 madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantıda gündem maddeleri arasında bulunan encümen ve denetim komisyonu üyeleri seçildi. Atakum Belediyesi 2022 Faaliyet Raporu ile Denetim Komisyonu Raporu da görüşüldü. Meclise sunulan faaliyet raporunun ardından söz alan AK Partili meclis üyesi Süleyman Sezen, belediyeye ait 3 şirketin toplam 113 milyon lira borcunun olduğunu söyledi. 2022 yılı bütçe giderlerine bakıldığında, 2021 yılına göre yüzde 110'luk bir artış olduğuna dikkat çeken Sezen, "Tasarruf tedbirleri uyguladığını söyleyen bir belediyenin bu parayı nereden bulduğunu sormak isterim" dedi.

BELEDİYENİN ŞİRKETLERİ BATIK

Belediyeye ait 3 şirketin olduğunu belirten Sezen, "Birinci şirket Başkan Beyin de dediği gibi zaten batık bir şirket. Bu şirketin 27 milyon lira borcu var. Yeni kurduğu Atakum Kültür Sanat şirketinin ise 24 milyon lira borcu var. Kasadaki parası ise 1 milyon 400 bin lira. Bankada 450 lirası var. Burada anlaşılacağı üzere kısacası bu şirket de batık şirkettir. Belediyenin ana şirketi olan Atakum Personelleri Hizmeti şirketi işlemlerine baktığımızda ise, borcunun 62 milyon lira olduğunu görmekteyiz. Personele olan borcu 8 milyon lira. Devlete olan SSK vergi borcu 54 milyon lira. Sayın Başkan bu şirketleri kurarken peşin alarak borçsuz bir şirket yöneteceğini söylemişti. Ancak belediyenin 3 şirketinin toplam borcu 113 milyon liradır" ifadelerini kullandı. 

ORTAK AKIL DEDİĞİMİZ BU 

Faaliyet Raporu ile ilgili öneri ve eleştirileri dinledikten sonra tekrar kürsüye çıkan Başkan Deveci, “Herkes kendi düşüncesini, olması gerekeni söyleyecek biz de eksiklerimizi gidereceğiz. Ortak akıl dediğimiz şey de bu. Buradan ben istedim diye değil, el birliği yaparsak çıkarız. Kamu malı ve milletin değerleri. Milletin değerlerine birlikte sahip çıkabilirsek benim de yüküm azalır. Şehirde gezerken başımız dik, alnımız ak gezeriz. Komşuluk hukuku kurmaya çalışıyorum. İnsanların sokakta birbirine selam vermesi, derdini dinlemesi için çabalıyorum. Benim belediyecilik anlayışım insan odaklı. Yurttaş Cemil Deveci, arkadaşınız ve bu kentli sıfatıyla söylüyorum. Belediye başkanı veya partili sıfatımla da söylemiyorum. İktidar partisini eleştirmek gibi bir derdim yok. Burada iş birliği yapalım. Adaylar gelip gidiyor, onlara da eksikleri anlatalım” şeklinde konuştu. 

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

Öte yandan Adıyaman’da gerçekleştirilecek iftar programıyla ilgili bilgi verdi. Deveci, “Adıyaman’da her gün Samsunlu derneklerimiz bir iftar programı düzenliyor. 7 Nisan’daki iftar programını Atakum Belediyesi gerçekleştirecek. Ben de katılım sağlayacağım. Samsunlu vatandaşlarımızın selamlarını depremzedelere ileteceğim. Kenti dolaşacağım. Bölgede uzun süre dolaşıp, durumu aklıma yazmaya cesaret edemiyorum. Atakum’da 5 bine yakın depremzede aile var. Bu insanlar yurtlarda, yazlık evlerde ve vatandaşlarımızın açtığı evlerde ikamet ediyorlar. Yurtta kalanların giyim, kuşam dışında yiyecek anlamında bir sıkıntısı yok. Devlet bunları karşılıyor. Diğer konaklama yerlerinde kalan vatandaşların ise her türlü ihtiyacı olabiliyor. Onların ihtiyacını karşılamak için aracılık yapıyoruz. Depremzedeler için diye AtaMarket Gıda Bankası’nı destekledik. Bize başvuran depremzedelere kart verdik. O kart sayesinde Gıda Bankasından her türlü ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Misafirlerimizin ne kadar süre burada kalacağını bilmediğimizden bu sistemi daha da aktif hale getirmek için çalışıyoruz. Zaman zaman kentin ileri gelenlerine bu hizmetimizden bahsediyorum. Çok şükür bu anlamda Atakum’da bu güne kadar kim ne yapması gerekiyorsa her şeyi yaptı, elini taşın altına koydu” diye konuştu. 

Ercan ÜSLÜ