Samsun Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Gülsan Sanayi Sitesi'nin yıkılarak Toybelen'e taşınmasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ayvaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, Gülsan Sanayi Sitesi’ndeki esnafların arazi ve işyerlerini kamulaştırırken, yeşil alan bedeli olarak kamulaştırdığını belirterek, "Toybelen’de yapılan sanayi sitesindeki yerleri ise ticari alan tarifesi üzerinden alk katı başkasına üst katı başkasına sattı. Fiyat farkı aldığı ortaya çıktı" dedi. 

'Hak gaspı deavm etmektedir" 

Bu uygulamaya sert tepki gösteren Ayvaz, "Mustafa Demir’in bu uygulaması ve Gülsan Sanayi Sitesi ile ilgili, geçmiş dönemde hayata geçirilmeye çalışılan, esnafın da tepkisini alan ve yargının dur dediği uygulamalardan da anlaşılacağı üzere  Gülsan’da hukuksuzluk ve hak gaspı devam etmektedir. Gülsan Sanayi Sitesi’nin imar planları ve Belediye’nin kanuna hile yaparak aynı değişiklikleri tekrar yeni planmış gibi gösteren uygulamaları da yargıdan dönmüştür. Son plan için yargı süreci devam etmektedir. İptali halinde bir çok hukuki sorun ortaya çıkacak ve belediye istimlak bedellerini geri ödemek zorunda kalacak ve  kamu zararına yol açacaktır. Bunun yanı sıra, yerlerinden edilen ve fahiş fiyatlarla Toybelen’de işyeri edinmek için müracaat eden esnaf da maddi olarak perişan durumdadır" açıklamasını yaptı. 

Demir'i hukuka uymaya çağırdı

"Toybelen’de yer almaya maddi gücü olmayan esnafın durumu ne olacaktır" diye soran Ayhan Ayvaz, son olarak, "Bu esnafımıza yer gösterilecek mi, yoksa açlığa mı mahkum edilecek. Sayın Demir’i hukuka uymaya, zaten darboğazda olan esnafı daha da yok edecek bu uygulamadan vazgeçmeye ve adil davranmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ercan ÜSLÜ