Bafra Belediye Meclis Üyesi Turgay Bayrak, Tarım Kredi Kooperatifi'nin çeltik fiyatlarındaki indirimine ve sulama birliklerinin zamlarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Bayrak, Tarım Kredi Kooperatifi'nin TMO'yu takip ederek çeltik fiyatını 1 TL düşürdüğünü, ancak bu indirimin çiftçiyi zor durumda bıraktığını belirtti.
Fiyatlar Düşürüldü, Çiftçi Zarar Ediyor Bayrak, TMO'nun 60 randıman çeltik için 25 TL fiyat belirlediği bir dönemde, Tarım Kredi Kooperatifi'nin çeltik fiyatını 24 TL'ye indirdiğini ifade etti. Tarım Kredi Kooperatifi'nin, hükümet baskısıyla fabrikacılar lehine hareket ederek çiftçiyi zarara sürüklediğini söyledi. Bayrak, "24,45 TL maliyeti olan çeltiği, çiftçiyi desteklemek için var olan Tarım Kredi Kooperatifi'nin nasıl olur da çiftçiyi zararına satış yapmaya mahkum ettiğini anlayamıyoruz" dedi.
Sulama Birliklerine Tepki Turgay Bayrak ayrıca, sulama birliklerinin fahiş fiyat artışlarına da değindi. Geçen yıl 460 TL olan 1 dönüm sulama bedelinin bu yıl 698 TL’ye çıkarıldığını ve bunun yaklaşık %52 oranında bir artış olduğunu söyledi. Bayrak, "Çiftçinin mahsulü yerinde sayarken, sulama fiyatlarındaki bu fahiş artışı kabul etmemiz mümkün değil. Sulama birliklerini dava edeceğimizi buradan beyan ediyorum" dedi.
Protesto Hazırlığı Bayrak, çiftçilerin önümüzdeki hafta Perşembe günü (tarih henüz kesinleşmemiştir) Bafra DSİ önünde sulama birliklerini protesto etmek amacıyla toplanacağını duyurdu.
Turgay Bayrak, açıklamasını çiftçilerin haklarını savunmak için her türlü hukuki yola başvuracaklarını belirterek tamamladı.




