Ayın 23 Nisan’dan itibaren 4 gün sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen Fırıncılar açık olduğu için her Aileden bir kişiye ekmek ve pide ihtiyaçlarını karşılamak için izin verilmesinden dolayı vatandaşlar Ramazan ilk gününde evlerine Ramazan Pidesi götürme telaşına girdi.
11 Ayın Sultanı Ramazan – ı şerif ayının ilk günün de iftar sofrasına Ramazan Pidesini götürmek isteyen vatandaşlar kendilerine en yakın Ekmek Fırının önünda ağızın da maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak dışarıda oluşturmuş oldukları sıra ile tek tek fırınlardan Ramazan pidelerini alıyorlar.
Bu sene yeni tip korona ( kovit 19 ) bulaşıcı virüs karşı önlem ve tedbirler kapsamında alınan kararlar doğrutusunda vatandaşlar en geç 18 : 00’e kadar Ramazan Pidesi için işlerini halletmeye çalışıyorlar.
Burada hem vatandaş Ramazan Pidesi almış oluyor, hem de Fırıncılar da bu zorlu süreçte bazı şeylerin kısıtlandığı dönemde vatandaşların ekmek ve pide ihtiyaçlarını karşılamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorlar.
Nerdeyse her fırının önünde küçük çapta Ramazan’ın ilk günün de Ramazan Pidesi kuyruğuna rastlamak mümkün, oda 11 Ayın Sultanı olan Ramazan – ı Şerif ayının güzelliği ve bereketi olsa gerek.





