Bafra Fen Lisesi`nden Türkiye çapında başarı. Bafra Fen Lisesi, TÜBİTAK tarafından düzenlenen Girişimcilik ve Yenilikçilik yarışmasında Türkiye 2.si oldu.Selen Canpolat ve İrem Önder`in danışman öğretmen Murat Çolak ile hazırladığı MİDİ-TUZ adlı proje Türkiye 2.liğine layık görüldü.
Türkiye çapında 650 projenin katıldığı yarışmada 180 proje Ankara`ya davet edilerek yarışmaya hak kazanmıştı.
Final yarışmaları Congresium Ankara Ato Uluslararası Kongre Ve Sergi Sarayında yapıldı. 180 projenin yer aldığı yarışmaya Bafra Fen Lisesi 3 proje ile katıldı.Enerji, çevre, sağlık, ulaşım ve turizm dallarında düzenlenen yarışmada Bafra Fen Lisesi Çevre dalında Türkiye 2.si oldu.
Yarışmada ayrıca Zuhal Çakıcı, Yaren Yılmaz, Zeynep Öztürk, Yağız Berk Eroğlu, Latife Yılmazşamlı tarafından hazırlanan Mikrodalga Enerjisi İle Kalorifer Suyunun Isıtılması projesi ve Tahir Kantarcı, Ahmet Fevzi Balaban`ın hazırladığı Kumların Akışkanlaştırılması İle Güvenlik Gerektiren Alanlarda İnovatifbir Sistem Tasarımı adlı yarışmada sergilendi.Türkiye çapında 180 proje arasına girip Ankara`ya davet edilen bu iki projenin öğretmeni de Necati Balıkçı.

Editör: TE Bilisim