Protokol kapsamında, Bafra GİAD, Bafra Dedeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (Tarım Lisesi) ek binası ve eklentilerinin çevre düzenlemesini üstlenecek. Ayrıca, atölyeler, yönetim birimleri, mutfak, depo, tuvalet gibi alanların inşaatını tamamlayarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edecek.
Gelecek İçin Nitelikli Tarım Eğitimi
Bafra GİAD Başkanı Muharrem Uyar, gençlerin meslek sahibi olmalarının önemine vurgu yaparak, "Ülkemizde iş bulmanın her geçen gün zorlaştığı bu dönemde, gençlerimizin erken yaşta meslek edinmelerini desteklemeyi amaçlıyoruz. Onların donanımlı bireyler olarak iş hayatına atılmalarını sağlamak önceliğimiz" dedi.
Bölgede kurulacak Sera Organize Sanayi Bölgesi’nin (Sera OSB) istihdam açısından önemli fırsatlar yaratacağını belirten Uyar, "Önümüzdeki yıllarda Sera OSB ile birlikte binden fazla kişinin tarım ve seracılık alanında iş sahibi olması bekleniyor. Bu okulda eğitim alacak gençlerimizin ileride iyi maaşlarla çalışma imkânı bulacağını düşünüyoruz. Eğitim müfredatında özellikle seracılık ve ekolojik tarım konularına ağırlık verilecek" ifadelerini kullandı.
Bafra GİAD olarak gençlere destek olmayı en önemli sorumlulukları olarak gördüklerini dile getiren Uyar, "Gelecek projelerimizde de aynı bilinçle hareket etmeye devam edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.
Bafra GİAD'tan önemli adım: Bafra'ya Tarım ve Ekoloji Okulu
Bafra Kaymakamlığı ve Bafra Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) arasında "Bafra GİAD Tarım ve Ekoloji Okulu"nun hayata geçirilmesi için protokol imzalandı. Tören, Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar ve Bafra GİAD Başkanı Muharrem Uyar’ın katılımıyla Bafra Kaymakamlığı’nda gerçekleştirildi.
Kaynak: Cem Karabulut
Yorumlar
Samsun Haber Tercih Edilen Haber
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Kızılırmak Gazetesi Samsun Haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Çok Okunanlar
Bafra'da otobüsün çarptığı Oğuzhan Tural’ın kaza anı kamerada
BAFRA’DA 1 BİN 757 KÖK KENEVİR VE 138 KİLOGRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
Samsun'da Yeşilyurt Demir Çelik Fabrikası'nda patlama anı kamerada
Bafralı Kepçe Operatörü İş Kazasında Hayatını Kaybetti
Atakum'da haber alınamayan doktor evinde ölü bulundu


