Samsun’un Bafra ilçesinde, şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programında, protokol üyeleri ile birlikte duygu dolu anlar yaşandı.

Bafra Niyazi Kesim Restoran Köprübaşı Tesisleri'nde gerçekleşen iftar programına, Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar eşiyle birlikte katıldı. Kaymakam Altınpınar, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek Ramazan-ı Şeriflerini kutladı.

Program, Bafra İlçe Müftüsü İbrahim Memiş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve ardından yapılan dualarla devam etti. İftar öncesinde konuşan Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlere şükran, sevgi ve saygı doluyuz. Kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıkları sayesinde ülkemiz dimdik ayakta durmaktadır. Şehit aileleri ve gazilerimiz, bizler için çok kıymetli emanetlerdir. Devlet olarak her zaman yanınızdayız. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür temenni ediyorum.”

Koşuköy Sahilinde Tarihi Adım
Koşuköy Sahilinde Tarihi Adım
İçeriği Görüntüle

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte, oruçlar huşu içinde açıldı. Bafra İlçe Müftüsü İbrahim Memiş’in yaptığı duanın ardından iftar yemeği yenildi. Kaymakam Dr. Mustafa Altınpınar, yemek sonrasında şehit aileleri ve gazilerin masalarını ziyaret ederek onlarla yakından ilgilendi.

İftar programına, Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Olcay Aksoy, Bafra Adalet Komisyon Başkanı Sefa Maraş, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Murat Öner, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürcan Özdilek, Bafra Askerlik Şube Başkanı Ender Tiryaki, Bafra İlçe Müftüsü İbrahim Memiş, Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Muhammed Kara, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, Bafra Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Değermenci, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin ve yönetimi, Türkiye Harp Malûlü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Başkanı Arife Gülal ve yönetim kurulu üyeleri, Bafra Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rahmi Şahin ve yönetimi ile çok sayıda şehit ve gazi ailesi katıldı.

Bafra Kaymakamlığından Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar Yemeği 2Bafra Kaymakamlığından Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar Yemeği 3Bafra Kaymakamlığından Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar Yemeği 4Bafra Kaymakamlığından Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar Yemeği 5Bafra Kaymakamlığından Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar Yemeği 6Bafra Kaymakamlığından Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar Yemeği 7Bafra Kaymakamlığından Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar Yemeği 8Bafra Kaymakamlığından Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar Yemeği 9Bafra Kaymakamlığından Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar Yemeği 10

Kaynak: Beyzanur ŞİRİN