Bafra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından altyapı çalışmaları nedeni ile bozulan bir kısım cadde ve sokakta kilitli parke taşı yol ve kaldırım yapım çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
Belirlenen program doğrultusunda hareket eden ekipler, SASKİ tarafından ilçemizde yürütülen altyapı çalışmalarının tamamlandığı noktalarda, bozulan ve sıkıntı arz eden güzergâhlardan Lise Caddesi, Şehit Hüseyin Var Sokak ve Necati Bora Sokak’ta kilitli parke taşı yol ve kaldırım yapım çalışmaları bitti. Eski Şube Caddesi’ndeki çalışmalar ise hız kesmeden devam ediyor.

Yapımı tamamlanan Lise Caddesi’nde 3200 m2, Şehit Hüseyin Var Sokak’ta 1400 m2, Necati Bora Caddesi’nde 800 m2’lik alanda kaldırım ve kilitli parke taşı çalışması yapıldı. Eski Şube Caddesi’nde ise şu ana kadar 1600 m2’lik alan tamamlandı aynı caddede çalışmalar halen devam ettiriliyor. İsmi geçen noktalarda çalışmalar bittiğinde toplamda 7000 m2’lik alanda kaldırım, yol çalışması yapılmış olacak.

Bafra için şehir kimliğine yakışır şekilde gece gündüz demeden büyük bir özveri ile çalışan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını değerlendiren Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “İlçemize ve vatandaşlarımıza eksiksiz hizmet sunabilmek için ekiplerimiz cadde ve sokaklarımızda seferber olmuş durumda. Belirlediğimiz program dâhilinde alt yapısı biten bazı noktalarımızda kilitli parke taşı yol ve kaldırım yapım çalışmalarımız tamamlanarak hizmete açıldı. Sokak ve caddelerimizin tonajlı araç geçişi durumuna göre sıcak asfalt, parke veya beton yol yapacağız. Bafra’mız düz bir alanda konumlandığı için bazı noktalarımızda yağmurdan sonra su birikintilerinin emilimini kolaylaştırmak, araç ve yaya güzergâhlarında ulaşımı rahatlatmak amacıyla kilitli parke yol çalışması yapıyoruz. Bu anlamda Bafra’da cadde ve sokaklarımızı ilmek ilmek dokuyoruz. Mevcut yollarımızı ve caddelerimizi yenileyerek ulaşımı daha iyi hale getirecek tüm mahallelerimizde değişim ve dönüşüm çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi