Tarım, hayvancılık, gıda ve teknoloji sektörlerini aynı çatı altında buluşturacak Karadeniz Tarım, Hayvancılık, Gıda ve Teknolojileri Fuarı için geri sayım başladı. 3-6 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar öncesinde düzenlenen değerlendirme toplantısında, organizasyonun Bafra ve bölge tarımına sağlayacağı katkılar ele alındı.

Fuar hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen toplantı, Bafra Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Bafra’nın güçlü tarımsal üretim potansiyelinin Türkiye’ye ve bölgeye daha geniş ölçekte tanıtılmasının hedeflendiği fuar öncesinde, sektörün önemli temsilcileri bir araya gelerek organizasyonun kapsamı ve sağlayacağı fırsatlar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Bafra’da 1.Tarim Fuari İçi̇n Geri̇ Sayim Başladi (4)

SEKTÖRÜN ÖNEMLİ TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ

Toplantıya; Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş, Bafra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Erol, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Proaktif Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şahin, Bafra Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Kenan Yıldızoğlu ve SİNDER Genel Başkanı Yılmaz Öz katıldı.

Toplantıda ayrıca Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Toker ile Samsun Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili Yusuf Uçar ' da fuarın tarım ve hayvancılık sektörü açısından önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bafra’da 1.Tarim Fuari İçi̇n Geri̇ Sayim Başladi (2)

HÜSEYİN ŞAHİN: “ÜRETİCİ İLE SEKTÖRÜ AYNI PLATFORMDA BULUŞTURACAĞIZ”

Proaktif Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şahin , fuarın Bafra’nın sahip olduğu güçlü tarımsal potansiyelin tanıtılması açısından önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.

Fuar kapsamında üreticiler, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar ile sektör temsilcilerinin bir araya geleceğini belirten Şahin, yeni ticari bağlantıların kurulması, modern tarım teknolojilerinin tanıtılması ve üreticilerin yenilikçi çözümlerle buluşturulması nın hedeflendiğini ifade etti.

Şahin, organizasyonun yalnızca Bafra için değil, Samsun ve Karadeniz Bölgesi tarım sektörü açısından da önemli bir buluşma noktası olacağını kaydetti.

Bafra’da 1.Tarim Fuari İçi̇n Geri̇ Sayim Başladi (3)

TARIK EROL: “BAFRA’NIN TARIMSAL GÜCÜ SERGİLENECEK”

Bafra Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Erol, Bafra’nın tarımsal üretim açısından bölgenin önemli merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Fuarın Bafra’nın tarımsal, ticari ve ekonomik potansiyelinin tanıtılması açısından önemli bir fırsat olduğunu belirten Erol, üretici, sanayici ve ticaret erbabının aynı organizasyonda buluşmasının yeni iş birliklerinin önünü açacağını söyledi.

Bafra’da 1.Tarim Fuari İçi̇n Geri̇ Sayim Başladi (1)

SERDAL SEFA KOCABAŞ: “TARIM, BAFRA EKONOMİSİNİN TEMEL TAŞLARINDAN BİRİ”

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Sefa Kocabaş , tarım sektörünün Bafra ekonomisindeki stratejik önemine vurgu yaptı.

Tarımın yalnızca üretimden ibaret olmadığını belirten Kocabaş, *Tarıma dayalı sanayi, ticaret ve teknolojinin birlikte geliştirilmesi nın büyük önem taşıdığını ifade etti.

BAFRA BELEDİYESİ 6. GELENEKSEL SATRANÇ TURNUVASI BAŞVURULARI BAŞLIYOR
BAFRA BELEDİYESİ 6. GELENEKSEL SATRANÇ TURNUVASI BAŞVURULARI BAŞLIYOR
İçeriği Görüntüle

Kocabaş, fuarın sektör temsilcileri arasında yeni iş bağlantılarının kurulmasına, ticari hareketliliğin artmasına ve Bafra’nın tarımsal üretim gücünün daha geniş çevrelere tanıtılmasına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

OSMAN TOSUNER: “ÜRETİCİLERİMİZ TEKNOLOJİYLE BULUŞACAK”

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner , günümüzde tarımsal üretimde teknoloji, verimlilik ve modern üretim yöntemlerinin her geçen gün daha fazla önem kazandığını belirtti.

Fuarın Bafralı üreticiler açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Tosuner, üreticilerin yeni nesil tarım makinelerini, teknolojik uygulamaları ve verimliliği artıracak yenilikleri yakından inceleme imkânı bulacağını söyledi.

Tosuner, üreticilerin sektördeki gelişmeleri yakından takip etmesinin Bafra tarımının geleceği açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.

MEHMET GÜREŞ: “MODERN TARIMIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş ise tarımsal üretimde verimlilik, teknoloji ve modern üretim tekniklerinin önemine dikkat çekti.

Fuarın üreticilerin sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip etmelerine ve yeni üretim yöntemleri konusunda bilgi sahibi olmalarına katkı sağlayacağını belirten Güreş, organizasyonun bölge tarımının gelişimi açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Muhabir: Emre Şahinol