Bafra Belediyesi tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında Alparslan Sosyal Tesislerinde açılan Gezici Çanakkale Müzesi Sergisi öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Müze ziyaretlerinde öğrencilere Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ta eşlik etti. Kılıç, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize şükran borçlu olduğumuzu söyledi. Kılıç, “Çanakkale bir destandır, vatanımız ve milletimizin bağımsızlığı uğruna kara toprağa düşen dedelerimizin, analarımızın, bacılarımızın destanıdır. Bağımsızlık bilincini gençlerimize aşılamak amacıyla Baframız'da her türlü çalışmayı yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

1000 PARÇAYA YAKIN ORİJİNAL ESER

Çanakkale Muharebelerine ait 109 yıllık 1000 parçaya yakın orijinal silah, kıyafet, el feneri, öğretici tablolar gibi objelerin bulunduğu sergide, Bugüne kadar 15 milyon öğrenci buluştu. Sergi de “Zehirli Yıldız” olarak isimlendirilen ve ilk defa Çanakkale Müzesi’nde sergilenen bir savaş malzemesi de bulunuyor. “Bir Gün Değil Her Gün Çanakkale” sloganıyla tüm Türkiye’yi dolaşan, Türkiye’nin ve Dünya’nın tek gezici müzesi olan Çanakkale Müzesi, 18-23 Aralık tarihlerinde Bafra’da yer aldı.

Ezgi ÜNLÜ

Editör: Yunus Koncak