12 Eylül’de Bafra Hasan Çakın ilçe halk kütüphanesinde  başlayan Bilgisayar işletmenliği kursu sona erdi. Bafra görme engelliler derneği ve Bafra halk eğitim merkezi iş birliği içerisinde düzenlenen kursun birinci seansı görme engelli bireylerden oluşuyordu.

Kursu başarıyla tamamlayan 8 kursiyerin sertifikaları bugün Bafra görme engelliler derneğinde başkan Ömer Ergül ve kurs eğitmeni Selcan Yeter’in katılımlarıyla sahiplerine teslim edildi. 

Kurs hocalarının elinden sertifikalarını alan kursiyerlerin sevinçleri gözlerinden okunuyordu. 3 Aralık dünya engelliler gününde kursiyerlerine sürpriz yaptığını söyleyen halk eğitim personeli usta öğretici Selcan Yeter duygularını şöyle dile getirdi. “Aslında ilk başlarda çok tedirgindim. Çünkü ilk defa böyle bir ortama girdim ve ilk defa engellilere yönelik bir kurs veriyorum. Bu yüzden ben bunlara nasıl faydalı olurum, ne öğretirim diyordum. Ancak tam tersi oldu. Ben onlardan çok şey öğrendim. Onlarla bir bütün olmayı ve sorunları hep birlikte aşmayı öğrendim. En önemlisi de hayatta hep pozitif olmayı ve çevreye pozitif enerji yaymayı öğrendim. Bu benim için büyük bir gururdur. O yüzden çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Aslında belgeleri ikinci kursun sonunda hepsini de toplu olarak dağıtmayı düşünmüştüm. Ancak hayatıma benim için çok önemli değerler katan kursiyerlerime minik bir sürpriz yapmak istedim. Amacım, belgeleri özellikle 3 Aralık’a yetiştirerek engelliler gününde bir nebze de olsa onları mutlu etmekti. Çok şükür yaptık ve bu sevinci hep birlikte yaşıyoruz.

Son olarak engellilik tutamayan elimizde, yürüyemeyen ayaklarımızda, konuşamayan dilimizde ve göremeyen gözümüzde değildir. Asıl engellilik engellileri anlamayan zihnimizdedir. Bunu artık daha çok iyi anlıyorum. Ben hepsinden razıyım. Bütün kursiyerlerime, dernek başkanımıza, halk eğitim müdürümüze personellerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilisim