Bafra’da Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı Foto Galeri: Bafra’da Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu duygu ve düşüncelerini şu sözlerle aktardı: “Dünyanın belki de en kutsal sayılabilecek mesleklerinin başında öğretmenlik gelmektedir. Zira ‘insan yetiştirme sanatı’ da diyebileceğimiz bu mesleği icra eden öğretmenlerimiz, bizi bilgiyle buluşturan, eğiten, öğreten, nitelikli bireyler olmamızı sağlayan kişilerdir.  Bu anlamlı gün vesilesiyle siz değerli eğitimcilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bizleri bu akşam burada buluşturan Bafra Belediye Başkanımız Hamit Kılıç’a teşekkür ediyor; toplumumuzun gelişimi ve geleceği adına özveriyle çalışan, emek veren tüm fedakâr öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’nun ardından kürsüye çıkarak günün anlam ve önemine binaen duygu ve düşüncelerini aktaran Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Türkiye Yüzyılı'nın şafağında, kendini yeni neslin inşasına adamış, ufukta görünen aydınlığı ellerinde büyüten siz değerli eğitimcilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyor, heyecanınızı paylaşıyorum. Bu milletin evlatları için attığınız her adım, söylediğiniz her güzel söz, yürüttüğünüz her proje, geliştirdiğiniz her sağlam fikir ve tüm fedakârlıklarınız için şahsım ve milletim adına teşekkürü bir borç bilirim. Bu duygu ve düşüncelerimle sevgi, bilgi ve sabırla gelecek nesillerimizin hayatlarına dokunan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete irtihal etmiş eğitimcilerimizi rahmetle yad ediyorum” dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında mikrofonu devralan İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, “Öğretmenler sorumluluğu büyük, bir o kadar da zorlu bir yolun liderleridir. Geleceğimizin mimarı sevgili çocuklarımızı, gençlerimizi siz fedakâr öğretmelerimize emanet ediyoruz. Bu millet, insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen öğretmenlerimizin emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşüne azimle devam edecektir. Bu anlamlı günde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, emekliye ayrılmış öğretmenlerimiz ile görevi başındaki bütün öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler dileyerek Öğretmenler Günü’nü kutluyor; programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

ANLAMLI GÜNDE ÖDÜL TÖRENİ

Konuşmaların ardından Bafra Belediyesi ile Samsun İl Kültür Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs üniversitesi, Türkiye Yazarlar Birliği ve Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hazırlanan Bafra’nın unutulan ya da fark edilemeyen yönlerinin hikâyeleştirilerek yazıya aktarılması amacıyla ilçenin tarihi, tabiatı, folklorik özellikleri, yemek kültürü, kültürel etkinlikleri, insanları gibi konular çerçevesinde düzenlenen “Bir Bafra Hikayesi” hikâye yazma yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

İki kategoride düzenlenen yarışmanın 18 Yaş Altı kategorisinde; “Yüzyılın Mucizesi” adlı hikâyesi ile İzmir’den katılan Serra MATUR birinci; “Bir Kuş Bilimcinin Anıları” adlı hikâyesi ile Sakarya’dan Esma Deniz Taştan ikinci; “Eksik Parçam” adlı hikâyesi ile Balıkesir’den Fatmagül Kaya üçüncü oldu programa katılamayan 3 yazara ödülleri gönderildi.

Yarışmanın ana kategorisinde “Gurbetin Alın Terine Sakladığım Şehir” adlı hikâyesiyle İstanbul’dan katılan ve birinci olan Esra Kara’ya ödülünü İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen tarafından takdim edildi.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç tarafından “Bir Baraj Meselesi” adlı hikâyesiyle yarışmaya Trabzon’dan katılan ve ikinci olan Ali Kemal Mutlu’ya ödülü takdim edildi. 

Tespih Tanelerinde Bafra” adlı hikâyesiyle yarışmaya Karaman’dan katılan ve üçüncü olan İbrahim Şaşma’ya ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından ödülü takdim edildi.

“Bir Bafra Hikayesi” hikaye yazma yarışmasında mansiyon ödülü kazanan “Biraz Kara Biraz Deniz” adlı hikâyesiyle Ankara’dan katılan Özlem Dengiz Uğur’a Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Sayın Selçuk Çıkla, “Som Baharda Kehribarlaşan Tespih”  adlı hikâyesiyle Ankara’dan katılan Sacide Çobanoğlu’na İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal ve “Kiraz Dürümü” adlı hikayesiyle Samsun’dan katılan Adem Alan’a Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz tarafından ödülleri takdim edildi.

Ayrıca mansiyon Ödülü alan fakat programa katılamayan “Nasipten Ötesi” hikayesiyle yarışmaya Ağrı’dan katılan Nevzat Kösebey ve “Bafra Bir Liman” adlı hikayesiyle yarışmaya Tekirdağ’dan katılan Semih Mert’e ödülleri gönderildi.

Ödül töreni bitiminde Başkan Kılıç, bütün yazarları tebrik ederek başarılarının daim olmasını diledi. Konuşmanın ardından ise yemek programına geçildi.

Editör: Yunus Koncak