Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilen “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) kapsamında iftar programı düzenlendi. 
Bafra Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezimizde gerçekleştirilen iftar programımıza; Bafra Kaymakamı Sayın Cevdet ERTÜRKMEN, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet TOKGÖZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Ali KATİPOĞLU,  İlçe Müftümüz Sayın Necmettin KAYAR, Belediye Yazı İşleri Müdürü Rasim DİNÇ, Müftülük Şube Müdürlerimiz Yakup ŞİRİN ve Abdülkadir KILIÇ, proje kapsamında olan öğrenciler ile aileri, depremzede aileler ile çocukları, mahalle muhtarı ve sakinleri katıldı. 
Hep birlikte açılan İftar sonrasında Atatürk Ortaokulu müdürü Nihat ÖZCAN “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” projesinin amacı ve kapsamı hakkında bilgiler verdi.
 Bafra Kaymakamı  Cevdet ERTÜRKMEN ise :
“ Ramazan ayının milletçe paylaşma,dayanışma, birlik ve beraberliğimizin daim olmasında çok önemli katkısının olduğu, böylesi anlamlı projelerin gerçekleştirilmesinin rahmet ayını dahada anlamlı hale getirdiğini ” ifade ettiği konuşması sonrasında programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
 Program, Atatürk Ortaokulu özel eğitim öğrencilerinin Ramazan manileri okumaları, depremzede ailer ve mahalle sakinler ile gerçekleştirilen sohbet ve kılınan teravih namazı ile  sona erdi.

Rahmet sofrasında emeği geçen Atatürk Ortaokulu müdürü Nihat ÖZCAN Bey’e Diyanet Gençlik Merkezi manevi rehberi Beşir KÜÇÜK’e  iftar yemeğine destek veren Bafra tabldot ve çalışanları ile Bafra gençlik koordinatörü Emre KOÇ ve yardımcısı Ramazan Nuri SİPAHİ hocalarımıza teşekkür ediyoruz.