Samsun Büyükşehir Belediyesi 2023 yılında ihtiyaç sahibi 68 bin 729 kişiye 45 milyon 655 bin TL yardımda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Sosyal yardımları büyük bir hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize sahip çıkmak, bizim en önemli insani görevimizdir” dedi.
 

Samsun Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik desteklerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında ihtiyaç destek kartı, gıda yardımı, sıcak yemek hizmeti, yakacak yardımı, eğitim yardımı, nakit desteği, eşya yardımı, ramazan yardımı gibi başlıklarda 68 bin 729 kişiye 45 milyon 655 bin TL yardımda bulundu. Yardım çalışmaları Büyükşehir belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri tarafından titizlikle gerçekleştirildi.

DEPREMZEDELERE DESTEK
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 11 ili etkileyen iki büyük depremin adından tüm gücüyle afet bölgesine giderek çalışmalarda yer alan Büyükşehir Belediyesi kente gelen depremzedeleri de yalnız bırakmadı. 2023 yılında 9 bin 483 depremzede vatandaşa temel ihtiyaç, gıda, eşya ve Ramazan yardımında bulunuldu.

TALEPLER TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLİYOR
Büyükşehir Belediyesi’ne gelen talepler için titizlikle bir çalışma yürütülüyor. ALO 153 Kent Yönetim Merkezi’ne yapılan müracaatları anında işleme alınıyor. Müracaatlar sonrasında talep sahibinin ekonomik durumunu önce resmi kurum kanallarından araştırdıktan sonra Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal inceleme ekipleri evlerinde ziyaret ederek değerlendirme yapıyor. Yüz yüze görüşme sonucunda vatandaşların ihtiyaçları tespit edilip hızla gerekli işlemler yapılarak talepleri karşılanıyor.

‘EN ÖNEMLİ İNSANİ GÖREVİMİZ’
İhtiyaç sahibi ailelerin yanında olmayı sürdüreceklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Sosyal yardımları büyük bir hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Sosyal yardımlarımızdan gerçek ihtiyaç sahibi ailelerin faydalanması çok önemli. Bu noktada ekiplerimiz titizlikle çalışıyorlar. Bizler ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman her türlü taleplerini karşılamak için yanlarındayız. Adaleti ve hakkaniyeti gözeterek yardımlarımızı vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Vatandaşlarımızın her biri bizim için çok kıymetli. İhtiyaç sahibi ailelerimize sahip çıkmak, bizim en önemli insani görevimizdir” diye konuştu.

Editör: Yunus Koncak