Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Bugün tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramıdır.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, Türkiye Cumhuriyeti’ni yarınlara taşıyacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de vatanımızı, çocuklara emanet ederek bu onurlu görevi en güzel şekilde yerine getireceklerine inanmış; bu büyük sevgi ve inancın ifadesi olarak da 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmiştir.

Bu düşünceler içerisinde, Milli Mücadele’nin Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha anıyorum.

Kalplerindeki masumiyet, gözlerindeki ışıkla bugünümüzü ve yarınımızı aydınlatan çocuklarımızın sağlıklı bir aile ve toplum yapısı içinde büyümelerini temenni ediyor, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum."