Altyapı yatırımlarını hizmete alma töreninde duygu ve düşüncelerini dile getiren Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç da, “ Bafra’mız için çok önemli bir projeyi gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün bizim düğünümüz. Aslında zaman zaman arabalarımızın arkasına koyduğumuz bidonlarla Nebiyan’ın eteklerine çıkıp bidonlarımızı oranın suyu ile doldurup evlerimize getiriyorduk. Şu anda biz teknik ve profesyonel bir arıtmadan bu suyu geçirerek çeşmelerimize getirdik, elhamdülillah. Bugün Bafra’mıza kazandırılan arıtmanın maliyeti 650 milyon. İsale hatları yapıldı, baraj yapıldı ama Bafra’nın altındaki yaklaşık 115 km’lik içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamının değişmesi gerekiyor” dedi.

İlçede yapılan çalışmaların meyvesinin yendiğini dile getiren Başkan Kılıç, “ Bina bağlantıları yapılmaya devam ediyor. Yağmur suyu ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldı.  Şu anda Bafra’da yağmur suyuyla ilgili çalışma hemen hemen bitti. Her yağmur yağdığında özellikle dışarı çıkıp mahallelerimizi geziyor, kontrol ediyorum. Kesinlikle bir avuç su dahi yok. Yapılan yerlerde İshaklı kavşağında, Lise Caddesi’nde, Tabakhane Mahallesi’nde, Askerlik Şubesi’nde, 19 Mayıs Parkı’nın olduğu yerde, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde belki yarım metre, 75 cm civarında su birikintileri vardı. Elhamdülillah bu sorunu aştık bu çözüldü. Bafra’mızın yağmur suyu ile ilgili bir problemi kalmadı” diye konuştu.

Başkan Kılıç, “İlçede bir haftadır temiz, sağlıklı ve doğal su veriliyor.  İnşallah bir iki gün içerisinde çeşmelerden temiz su içeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bafra gerçekten büyükşehir belediyemizden çok ciddi bir yatırım aldı. Tabi biz de bu süreci en az sancıyla bitirmek için elimizden gelen her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz” dedi.

Başkan Kılıç, altyapı çalışmalarının ilçeye kazandırılmasında büyük desteği ve gayreti bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık ve emeği geçen bütün ekibe teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Arzu Vural