Bu depremde ise Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan Bafralı P.Uzman Çavuş Yasin Aslan, Eşi Ayşe Aslan ve çocukları Minahazel ile Erva Sare’den tüm aramalara rağmen acı haber gelmiş ve 11 Şubat 2023 tarihinde ise Bafra Aktekke Mahallesinde baba ocağında alınan helallik ve yapılan dini-askeri törenin ardından Aktekke Mahallesi kabristanlığına göz yaşları ile defnedilmişlerdi.

Başkan Kılıç; Yitirdiğimiz Canları Unutmadık, Unutturmayacağız’’ (3)Asrın felaketinin 1.yıldönümünde ise Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç acılı Aslan ailesini ziyaret ederek baba  İbrahim Aslan, anne Tenzile Aslan ve tüm aileye tekrardan sabırlar dileyerek taziyelerini bildirdi.
Ziyarette ayrıca Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a Ak Parti Bafra Belediye Meclis Üyeleri Murat Cevahir, Ali Oğuz, Bafra Belediyesi Özel Kalem Müdürü Rasim Dinç, Aktekke Mahallesi Muhtarı Yadigar Asan  eşlik ettiler.
Ziyarette ayrıca Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Başkan Kılıç; Yitirdiğimiz Canları Unutmadık, Unutturmayacağız’’ (2)Ziyaretin ardından açıklama yapan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,’’ Asrın Felaketi olarak adlandırılan depremlerin yıldönümünde Hatay’da göçük altında kalarak hayatını kaybeden deprem şehidimiz Uzman Çavuş Yasin Aslan, eşi Ayşe Aslan ve kızları Erva Sare ile Mina Hazel Aslan kardeşlerimizin ailesini ziyaret ettik. 
Asrın felaketinin birinci yıl dönümünde Yasin kardeşimiz ve ailesi başta olmak üzere yitirdiğimiz tüm canlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.’’dedi.
Ayrıca acılı Aslan ailesinin büyüğü  baba İbrahim Aslan, anne Tenzile Aslan , Aktekke Mahallesi Muhtarı Yadigar Asan 1 yıldır yaşadıkları acılarını gözyaşları ile anlattılar.

Başkan Kılıç; Yitirdiğimiz Canları Unutmadık, Unutturmayacağız’’ (1)

Kaynak: Ezgi ÜNLÜ