Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Tarih, Kültür, Sanat, Sosyal Yaşam ve Tarihsel Mekânlar” başlıklı II. Bafra Sempozyumu’na, Bafra’nın geçmişine ve kültürel mirasına ilgi duyan herkesi davet etti.

Efsane Başkan Hasan Aslan Kabri Başında Dualarla Anıldı
Efsane Başkan Hasan Aslan Kabri Başında Dualarla Anıldı
İçeriği Görüntüle

Bafra Belediyesi’nin öncülüğünde birçok bilim insanı ve bağımsız araştırmacının katılımıyla 2-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumda, Bafra’nın geçmişten günümüze taşıdığı tarihi ve kültürel mirası ile sosyal yapısı farklı yönleriyle ele alınacak. Alanında uzman isimlerin sunumları ve akademik değerlendirmeleriyle Bafra’nın geçmişine ışık tutulurken, ilçenin sahip olduğu değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik önemli bir bilgi birikimi oluşturulacak.

BAŞKAN KILIÇ: “BAFRA’MIZI HER YÖNÜYLE KONUŞACAĞIZ”

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bafra’mızın tarihini, kültürünü, sosyal yapısını ve sahip olduğu zenginlikleri farklı yönleriyle ele alacağımız II. Bafra Sempozyumu için aylar öncesinden başlayan hazırlıklarımızı tamamladık. Bafra’mızın geçmişine ışık tutmak, bugününü anlamak ve geleceğine dair yeni bakış açıları ortaya koymak amacıyla çıktığımız bu yolda, birbirinden kıymetli bilim insanlarımızı ve bağımsız araştırmacılarımızı Bafra’mızda ağırlayacağız.

Bafra’mızın geçmişine dair her yeni bilgi, sahip olduğumuz kültürel mirasın daha iyi anlaşılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor. Sempozyum boyunca ortaya konulacak bilimsel çalışmalarla ilçemizin geçmişine farklı pencerelerden bakacak, Bafra’mızı her yönüyle konuşacağız.

2-4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz II. Bafra Sempozyumu’na başta hemşehrilerim olmak üzere Bafra’mızın tarihine, kültürüne ve geçmişten bugüne taşıdığı değerlere ilgi duyan herkesi davet ediyorum. Sempozyumumuzun Bafra’mız için hayırlı ve verimli olmasını diliyorum” dedi.

Muhabir: Emre Şahinol