Ak Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'a sivil toplum kuruluşlarının ziyaretleri devam ediyor.

Samsun ili Romanlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mümin Ergüler,  Ladikliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şerif Bilgin,  Bayındır Memur-Sen İl temsilcisi Sefer Sürem,  Halkımızı Bilinçlendirme Derneği (HABİDER) Yaşar Önbaş, Uluslararası Yabancı Misafir Öğrenciler Derneği Başkanı Menderes Kabadayı, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ayrı ayrı Başkan Fuat Köktaş'ı ziyaret ederek dernek faaliyetleri, çalışma alanları gibi konularda bilgi verdiler.

AK Parti iktidarı ile Roman vatandaşların ayrımcılığına son verildiğini devletin kadrolarında romanlara yer yok diyen ilkel zihniyeti, ayaklar altına alındığı belirten İl Başkanı Fuat Köktaş, "Sizler cansınız, roman kardeşlerimsiniz. İktidarımızla birlikte dertleriniz derdimiz, sorunlarınız sorunlarımız oldu. Sosyal devlet anlayışı içinde hem maddi hem de manevi olarak her zaman yanınız da olduk, olmaya devam ediyoruz.

Dar gelirli vatandaşlarımızı rencide etmeden onlara ulaştık, yanlarında olduk. 14 ayrı kurumdan, 28 ayrı sorgulama ile tespit edilen vatandaşlarımızın muhtaçlık durumunu, geliştirilen Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) sayesinde saniyelik sürelerde tespit edilir hale getirildi. Böylelikle önceleri eziyete dönüşen sosyal yardımlardan yararlanma işlemini basitleştirerek dar gelirli vatandaşlarımızın gururunu rencide edilmekten kurtardık. Alo sosyal yardım hattı 144 ile ayda 45 bin vatandaşımıza seri ve doğru bilgi veriliyor" dedi.

Dünyanın dört bir tarafından gelip, ülkemizde, ilimizde öğrenim gören öğrencilerin birer yabancı değil bizim misafirlerimizdir diyen İl Başkanı Fuat Köktaş, "Yurt dışından gelen öğrencilerimize destek olmak, eğitimlerini huzurlu bir şekilde sürdürmelerini sağlamak için tüm imkânlarımız AK Parti iktidarı ile daha da önem verilmiştir. Yapılan projeler ile birlikte bu öğrencilerimizin sanki kendi evlerinde gibi hissetmeleri sağlanmıştır. Yine kendi öğrencilerimiz içinde Avrupa’da eğitim fırsatı ve yurt dışı eğitime burs imkânı sağlanmıştır. AB Eğitim Programları aracılığı ile binlerce akademisyen ve üniversite öğrencisi Avrupa üniversitelerinde eğitim görüyor. Yurt dışındaki üniversitelerde okuyan gençlere de kredi ve burs verilmesiyle ilgili yasal düzenleme yapılarak büyük destekler sağlandı, sağlanmaya devam ediyor" diye konuştu.

HABER MUHABİR : LÜTFİ KABAOĞLU

 

Editör: TE Bilisim