Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, TRT’nin devletin ve milletin kuruluşu olduğunu, halkın ödediği vergilerle ayakta durduğunu, tarafsız yayın yapmak zorunda olduğunu hatırlatarak, "Halkın haber almasını engelleyen, siyasi haklarımızı kullanmamıza ve duyurmamıza izin vermeyen, görevini kötüye kullanan TRT Genel Müdürünü savcılığa şikayet ediyoruz" dedi.

CHP, ülke genelinde 81 ilde iş zamanlı basın açıklaması yaparak TRT hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu çerçevede CHP Samsun İl Başkanlığı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu evraklarını teslim ettikten sonra Adalet Sarayı önünde kitlesel basın açıklaması düzenledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Türkel, TRT’nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına ya yer vermediğini, ya çok az yer verdiğini, bilinçli olarak attığı başlık ve ön plana çıkardığı konularla partiyi küçümsediğini ve kötülediğini söyleyerek, "Hesabımızın mahşere kalmasına izin vermeyeceğiz. Bu adaletsizliğin sorumluları hukuk önünde de hesap vermek zorundadır. TRT, AKP’nin ve Erdoğan’ın seçimi kazanması için bir televizyon kanalı ne yapmalıysa onu yapmıştır. Adeta Saray’ın sözcüsü haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"TRT yayınlarını tarafsız yapmak zorundadır"

TRT!nin milletin kuruluşu olduğunu vurgulayan Türkel, "Bugün, kamusal görevini kötüye kullanan TRT Genel Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye geldik. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, göreve başladığı günden bu yana, TRT’ye yanlı bir yayın politikası izletmektedir. TRT devletin ve milletin kuruluşudur. Hepimizin vergileriyle gelir elde etmektedir. Buna karşın çok uzun süredir CHP’yi yok sayan veya kötüleyen yayınlar yapmaktan geri durmamaktadır. TRT Kanunu, TRT kanallarının yayınlarında tarafsız davranmasını hükmetmiştir. Ne var ki mevcut TRT yönetimi bu yükümlülüğünü yerine getirmemektedir. Özellikle seçim dönemi boyunca TRT, devlet televizyonu olarak değil, AKP’nin propaganda makinesi olarak çalışmıştır. Genel başkanımızı ve partimizi yok sayan zihniyetin demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğini belirtmek isteriz. Siyasi tarihimiz bu kişileri yargılayacak ve mahkum edecektir. Ancak hesabımızın mahşere kalmasına izin vermeyeceğiz. Bu adaletsizliğin sorumluları hukuk önünde de hesap vermek zorundadır. TRT, AKP’nin ve Erdoğan’ın seçimi kazanması için bir televizyon kanalı ne yapmalıysa onu yapmıştır. Adeta Saray’ın sözcüsü haline gelmiştir" açıklamasını yaptı. 

Ercan ÜSLÜ