Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmenleri Mine Özgen ve Murat Özgen öncülüğünde başlayan Cumhuriyet’in 100. yılı için özel olarak yapılan resim çalışması tamamlandı. 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle ilk defa gösterilen duvar resmi büyük beğeni toplandı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Ali Osman Bulat, “Bu duvarın bir öncesi var. Bu duvarın 1923’ten 2023’e uzanan bir devamı da var. Bizler Orta Asya’dan başlayarak binlerce yıllık devlet geleneğimizle bu günlere geldik. Tarihte birçok devlet kurduk. Aziz milletimiz en son 1923’te Türkiye Cumhuriyeti Devletini Cumhuriyet’i ilan ederek kurdu ve bu günlere geldik. Bu duvarın devamını inşa edecekler de siz sevgili gençlersiniz. 1923’ten bu güne gelen bu birikimi ve donatıyı sizler daha ileriye taşıyacaksınız” dedi.

Vali Yardımcısı Bulat, duvar resmini yakından inceleyerek boya fırçasını eline aldı. Duvar resmine öğrenciler ile birlikte son rengi verdi. Ardından öğrenciler ve veliler ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra tören sona erdi. Törene ayrıca İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, sanat merkezi yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: