Zonguldak’ın Devrek ilçesinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” organize edilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlçede düzenlenen programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya tarafından Cumhuriyet Bulvarında bulunan anıta çelenk sunulması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi. AKM’ de düzenlenen organizasyonda Öğretmenler Günü nedeniyle günün anlam ve önemi hakkında konuşan Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Kahya," Bugün 24 Kasım öğretmenler günü. Toplumun geleceğinin harcını yoğuran, gençlere şekil veren, her çeşit meslek erbabının yetişmesine öncülük eden, kendisi bir mum gibi erirken etrafını aydınlatan, bütün bunları yaparken de hep kendinden bir şeyler veren öğretmenlerimizi tekrar hatırladığımız bir gün. Bu çok değerli, şerefli, ideal ve kutsal bir meslek olan öğretmenlik mesleğinin bir ferdi olmanın haklı gururu ile sizleri, saygı sevgi ve en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Öğretmenler Gününü kutlamak için bir araya geldik. Bu güzel günde bu değerli vakitlerinizi bizlere ayırdığınız ve programımızı teşrif ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile genel organizeyi yapan şube müdürüm ve tertip komitesine, bu günkü programı hazırlayan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetici ve öğretmenlerine, salonu bize tahsis eden özel idare yöneticilerine ve paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün, fedakâr öğretmenleri hatırlama ve kıymetlerini yâd etme günüdür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve daimi mesleklerindendir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını kolaylaştıran, yaşamları boyunca gereken bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve kendisi de toplumun önünden giden bir gönül eridir. Bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce yüksek bir ideal, kutsal bir gaye ve hizmet mesleğidir. Öğretmenler birer kılavuzdur; doğru yola yönlendiren kılavuz ise kolaylık ve mutluluk getirir. Toprak altına atılan bir tohum parçalanıp dağılınca, yüzlerce tohum olarak netice verdiği gibi; öğretmendeki bilgi tohumları da öğrencilere dağıtılınca, yeni bilgileri ve insanlık ağacının taze meyvelerini netice olarak verir. Öğretmen bir insanı kurtarmanın, bütün insanları kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Eğitimde kaybedilecek tek bir fert olmadığının bilincindedir öğretmen. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Ahmet Yesevi’yi, Mimar Sinan’ı yetiştiren öğretmendir, Alpaslan’ı, Fatih’i, Yavuz’u, Abdülhamit’i ve Mustafa Kemal’i yetiştiren, Öğretmendir.

Sayın meslektaşlarım ülkemizi bu günlere taşıyan rehberliğiniz, müreffeh bir gelecek için gösterdiğiniz çabanız, çocuklarımızın gelişimindeki yılmaz azminiz, tüm yavrularımızı saran şefkat dolu kalbiniz için sizlere teşekkürlerimi arz ediyorum. Türkiye Yüzyılının inşasında gösterdiğiniz ve göstereceğiniz çaba için de şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edilirken, üç aday öğretmenin yemin törenin ardından Devrek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen müzik ve şiir dinletisi ile program sona erdi. Düzenlenen programa; Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, , daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı

Kaynak: