Korkmaz Fidancılık bölge iklimine adaptasyonu sağlanarak üretimi gerçekleştirilen sertifikalı 160 değişik meyve fidan çeşitlerinin yanı sıra iç ve dış mekân bitkileriyle bölgeye hizmet veriyor.

Dikimi Için O Ayları Beklemeyin! (5)Korkmaz fidancılık yönetim kurulu üyesi ve pazarlama müdür Kenan Korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü. “Aslında meyve fidan satışlarımız Kasım ayında başladı. Kasım ayında dikilen fidanlar ise bir yıl erken verime yatıyor bilgisi doğru. Ancak fidanın çeşidine göre farklılıklar olabiliyor. En önemlisi bölge iklimine uygun fidanların seçilmesiyle birlikte dikim kuyularının en az bir hafta önceden açılarak havalandırılmasın yanında fidanı dikerken kesinlikle kök dibine yanmış hayvan gübresi konulmamalı biz bu önermiyoruz. Çünkü köklere çeşitli mantari hastalıklar bulaşarak fidanın kurumasına neden olabiliyor.  Eğer mart ayı ile eylül ayları arasında dikim yapacaksanız mutlaka tüplü fidanları tercih etmelisiniz. Tüplü fidanlar yılın 12 ayında dikim yapılsa da kasım ve mart ayları arasında açık köklü (Çıplak Köklü) fidan sezonu olduğu için açık köklü fidan dikimi yapmak ekonomik açıdan da daha uygundur” dedi.

Dikimi Için O Ayları Beklemeyin! (4)Yılın 12 ayı tüplü fidanı dikilebildiğine dikkat çeken, Kenan Korkmaz; meyve ağaçlarında yanılış budamanın yüzde elli verim ve zaman kaybıyla birlikte maddi kayıplara da,  yol açtığını da sözlerine ekledi.

Dikimi Için O Ayları Beklemeyin! (1)

Dikimi Için O Ayları Beklemeyin! (2)

Kaynak: Ezgi ÜNLÜ