Salih Çakı 28 yıl önce ailesinden devraldığı dondurmacılığı ilçenin Cumhuriyet Mahallesi Hacı Zülfikar Sokak'ta kalitesinden ödün vermeden dondurma üretimini sürdüren, Tatlıbaba Bafra Dondurmacısı Salih (Usta) Çakı dondurma sezonu gazetemize değerlendirdi hava sıcaklığının mevsim normalleri altında olması nedeniyle Dondurma sezonunun geç başladığını belirten Çakı, “ Sıcaklar Haziran ayının sonuna doğru artı.

Dondurma üretimi

Bu yüzden uzun süren yaz nedeniyle çok şükür sezonumuz geç başlasa da, bereketli bir sezon geçirmemize neden oldu. Bilindiği üzere her üründe olduğu gibi bizim sektörde de maliyetler bir hayli yükseldi. Salep, süt, şekere başta olmak üzere diğer sarf malzemelerde de fiyatlar aşrı yükseldi. Bizde Dondurmanın kilosuna zam yapmak zorunda kaldık.  Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan Pandemiden sonra özellikle bu maliyet artışları devam etti ve ediyor.

Salih Çakı, “Tatlıbaba Dondurmaları olarak başta İstanbul olmak üzere 5 il ve ilçelerinde şubelerimiz aracılığı ile bu eşsiz lezzeti toptan ve perakende olarak sunuyoruz. Bafra Cumhuriyet Mahallesi Hacı Zülfikar Sokak'ta bulunan merkez şubemiz ve üretim yerimizden 

Hemşerilerimiz toptan ve perakende alabilirler ” dedi.

Dondurma üretiminde tonaj düştü

Haliyle doğal olarak Dondurma üretimde tonaj düşüklük yaşanıyor. Ama genel çerçeveden bakacak olursak sezon bizim açımızdan çok iyi geçti. Diyen Salih Usta sözlerini söyle sürdürdü. “Kısacası bunu açıdan değerlendirecek olursak Birincisi; geç gelmesine rağmen uzun süren bir sıcaklık ortalamaları. İkincisi de; vatandaşın şu düşüncesi hâkim oldu : “ Tamam dondurma pahalanmış ama şurada iki -üç ay sezon var. Bu kısa zamanda dondurma yenir, bu para verilir. Zaten 1 yıl süren bir şey değil. Bu üç ayda da yemeyeceksek ne zaman Dondurma yiyeceğiz “ düşüncesi olarak değerlendiriyorum” dedi.

 Salih Çakı, “Bafra Tatlıbaba Dondurmaları olarak başta İstanbul olmak üzere 5 il ve ilçelerinde şubelerimiz aracılığı ile bu eşsiz lezzeti toptan ve perakende olarak sunduklarını sözlerine ekledi. 

Kaynak: Arzu VURAL