Milli genç kick boks sporcusu Elifnur Yıldız Dünya Kupası’na hazırlanıyor

Pakun sponsorluğunda yarışan milli genç kick boks sporcusu Elifnur Yıldız, Türkiye Gençler Kick Boks Şampiyonası milli takım elemelerinin ilk ayağında 2’nci olarak Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı. 22-29 Ocak tarihleri arasında Antalya’da 7000 sporcunun katılımıyla düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda kürsüye çıkan Yıldız gümüş madalyanın sahibi oldu.

Elifnur.yildiz2WAKO Dünya Kupası’nda yarışma hakkı kazandı

Milli genç sporcumuz Elifnur Yıldız, Antalya’da gerçekleşen Türkiye Kick Boks Şampiyonası milli takım elemelerinin ilk ayağını 2.’likle geçerek madalya kürsüsüne çıktı. Pakun markasının sponsorluğunda yarışan Yıldız, Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleşecek WAKO Dünya Kupası’nda yarışma hakkı kazandı.

Macaristan’daki Dünya Şampiyonası’nda ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim

Kupayı almak için var gücüyle çalıştığını söyleyen Yıldız şunları kaydetti: “Hayalim öncelikle Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği’nin  (WAKO) bu yıl İstanbul’da düzenleyeceği Dünya Kupası’nda derece kazanmak ve ardından Macaristan’daki Dünya Şampiyonası’nda ülkemi en iyi şekilde temsil ederek altın madalyayı evimize getirmek. Başarılarımın ülkemizdeki tüm kız çocuklarına örnek olmasını diliyorum. Başta sponsorum Pakun markası olmak üzere, beni destekleyen aileme, antrenörlerime ve federasyonumuza çok teşekkür ediyorum’’

Türkiye Şampiyonası eleme maçlarına çıkacak

60 kilogram Full - Contact kategorisinde dövüşen Yıldız, Dünya Kupası maçının ardından Türkiye Şampiyonası eleme maçlarına çıkacak. 3 ayağın sonunda aldığı toplam madalya ve puanlarla birlikte Macaristan’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak.

İlk kez milli takım formasını taşımanın mutluluğunu yaşıyorum

İlk kez milli takım formasıyla 2023 yılında tanışan Elifnur Yıldız, geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’da yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu oldu. Ardından Mayıs ayında gerçekleşen Açık Dünya Kupası’nı 2.likle tamamlayan Yıldız, Mardin’deki Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda 2.likle bitirerek sıkletindeki en yüksek puana sahip sporcu olarak milli takıma girme hakkı kazandı. Yıldız, geçen yıl milli takımız adına yarıştığı Avrupa Şampiyonası’nda ise ülkemize 3.lük madalyası kazandırdı.

Kick boks branşıyla uğraşan Yıldız azim ve kararlılığıyla  gençlere örnek oluyor.

2021 yılından bu yana kick boks branşıyla uğraşan Yıldız, azim ve kararlılığıyla başarı basamaklarını kısa sürede tırmanarak gençlere örnek oluyor. Resmi yarışmalara katıldığı ilk sene milli takıma seçilen Yıldız,  milli formayı terlettiği Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda Avrupa 3.sü olarak büyük bir başarıya imza atmıştı. Yerel ve uluslararası turnuvalarda başarıyla dövüşen Elifnur Yıldız’ın 6 altın, 4 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplamda 12 madalyası bulunuyor.

Pakun’un CEO’su Ertan Özgen, spor ve eğitim yolculuklarını desteklemeye devam etmekten kıvanç duyuyoruz’

Yıldız’ın sponsoru olan Türkiye ve dünyanın önde gelen un üretici ve ihracatçısı Pakun’un CEO’su Ertan Özgen, ‘ Birleşmiş Milletler Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Platformu WEPs üyesi ilk Türk un şirketi olarak kız çocuklarımıza fırsat eşitliği sağlamak, onların yeteneklerini keşfetmek ve hayallerini desteklemek adına yola çıkmış bir markayız. Elifnur’u canı gönülden tebrik ediyor ve her zaman yanında olduğumuzu kaydediyoruz. Elifnur gibi keşfedilmeyi bekleyen bir çok genç kızımın olduğunu biliyor ve onların gelişim, spor ve eğitim yolculuklarını desteklemeye devam etmekten kıvanç duyuyoruz’’ diye konuştu.

Kaynak: Ezgi ÜNLÜ