Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihi 2023 Kabine Toplantısı'nın ardından belli oldu.

Kurban Bayramı ikramiyesi 2023 kaç para yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları kamuoyuyla paylaştı. Geçtiğimiz Ramazan ayında 2000 TL olarak hesaplara yatırılan ücretlerin Kurban'da aynı miktarda mı yatacağı yine merak edilen konular arasında girdi. Peki, 2023 Kurban Bayramı ikramiyeleri ayın kaçında yatar?

Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? sorusu ile ilgili araştırmalar hızlandı. Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da emekli vatandaşlara bayram ikramiyesi yatırılacak. Emekliler için her yıl yapılan uygulama bu yıl da sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Bu yıl ilk kez emekli olan binlerce EYT’li de bu haktan faydalanabiliyor. Bayram için şimdiden plan yapmaya başlayan kişiler ödemelerin hangi tarihte yapılacağını araştırıyor. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar, kaç TL oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bayram ikramiyeleri ile ilgili müjdeyi Kabine Toplantısı sonrası açıkladı. Erdoğan, "Bir güzel haberimiz de emeklilerimize olacak, emeklilerimizin maaşları ve bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz." ifadelerine yer verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ramazan Bayramı emekli ikramiyelerinin 17-19 Nisan tarihleri arasında ödeneceğini duyurmuş ve yatırmıştı. Bayramdan iki gün önce yatırılan ikramiyelerin Kurban Bayramı için de benzer tarihlerde yatırılacağı öngörülüyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramlarda emeklilere ikramiye veriliyor. Ramazan Bayramı ikramiyesi emekliler için 2 bin liraya yükseltilmişti. Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi olarak da 2 bin lira yatırılacak.

KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ

Arefe Günü : 27 Haziran Salı

Kurban Bayramı 1. Gün-28 Haziran Çarşamba

Kurban Bayramı 2.Gün-29 Haziran Perşembe

Kurban Bayramı 3.Gün-30 Haziran Cuma

Kurban Bayramı 4. Gün-1 Temmuz Cumartesi