Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Gazi aylıklarının ve güvenlik korucularının emekli maaşları ile ilgili yeni düzenleme bildirildi. Bu düzenlemenin 1 Nisan 2023 tarihinde açıklanması sonrasında Gazi aylıkları asgari ücret seviyesine ; korucu emekli maaşlarının ise 7 bin 500 TL'den az olmamasına karar verildi.

Oluşan aylık farkları 7 Nisan itibariyle hesaplara yatırılacak

Kabul edilen düzenleme içinde Muharip Gaziler'in sosyal güvencelerinin var olup olmadığına göre oluşan aylık farklılıkları dikkate alınarak ;  bu düzenlemeyi kapsayan gaziler ile dul eşine ödenen aylıklar ise net asgari ücret esas alınarak hesaplanacağı da ifade edildi.

Gazilerin yanında zamdan yararlanacak güvenlik korucularının emekli maaşları içinse düzenleme dahilinde esas alınan noktalarla birlikte emekli güvenlik korucuları ile vefat edenlerin hak sahiplerine dosya bazında bağlanan aylığın da 7 bin 500 TL’den az olmaması açıklandı.

Düzenleme kapsamında bulunan tüm vatandaşların 1 Nisan 2023 tarihi geçerli olacak şekilde oluşan aylık farkları 7 Nisan 2023 tarihi itibariyle hesaplara yatırılacak.

Haber: Ezgi ÜNLÜ