Samsun'da, Ticaret ve Sanayi Odası'nın ayrı çatı altında yönetilmesi gündemde. TÜRKONFED (Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu) Yüksek İstişare Kurulu üyesi Emin Bahri Uğurlu, Samsun iş dünyasından gelen bu talebi kizilirmakgazetesi.com'a özel değerlendirdi. 

Samsun'da, iki odanın ayrı çatı altında yönetilmesinin yıllardır konuşulduğunu ifade eden Uğurlu, "Samsun'da sanayinin bir türlü kalkınamaması bu durumu ötelemiştir. Ancak özellikle son beş yıldır Samsun'un iş hacmi gözle görülür düzeyde artış gösterdi. Burada zaten iki odanın ayrılmasını gerektiren sebep, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın kötü yönetildiğinden veyahutta yönetimin yetersiz kaldığından değildir. Nitekim Samsun, son yıllarda hızla gelişen ve potansiyelini her geçen gün daha hızla ortaya çıkartan büyük bir şehirdir" şeklinde konuştu.

Sanayinin gelişimi adına atılacak bu adımın kente büyük fayda sağlayacağını kaydeden Uğurlu, "Samsun, Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) artması, Lojistik Merkezinin iş hacminin büyümesi, limanlarının konteyner taşımacılığı alanında da hizmeti vermesi, yeni liman ve OSB'lerin yapılıyor olması kentte sanayinin daha da büyüyeceğine işaret etmektedir. Ve bunu Samsun çoktan hakediyor. Bu sebeple Samsun'da sanayi odası, ticaret odasından ayırılarak, ayrı bir çatı altında yönetilmelidir. Bunun için geç bile kalınmıştır" açıklamasını yaptı.

Ercan ÜSLÜ