MHP Bafra İlçe Başkanlığı görevine atanan Emin Usta yaptığı açıklama da;

Değerli Hemşehrilerim, Ülkücü Hareketin cefakar, Fedakar Abileri, Genç Kardeşlerim ve Asenalarımız;

Genel Başkanımız, bilge lider Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin teveccühleri ; Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Edip Semih Yalçın Bey’in, Samsun Milletvekilimiz Sayın İlyas Topsakal Bey’in destekleriyle bana tevdi edilen bu görev benim için büyük onur ve gurur olmuştur.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in çizdiği , Sayın Genel Başkanımız liderimiz Devlet Bahçeli'nin aydınlattığı yoldan, partimizin ilke ve değerlerine bağlı yürümeyi görev ahdetmiş bir kardeşiniz olarak,

Başta ülkücü hareketin mensupları ve Bafralı hemşehrilerimize hizmet etmek, kalplerinizde Milliyetçi Hareket Partisini yerelde ve genelde tek başına iktidar hedefine ulaşabilmek için var gücümüzle çalışacağımıza , bu uğurda ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın yapılması gerekenleri yapacağımıza kimsenin şüphesi olmasın.

Tevdi edilen bu görevi başımız dik gönlümüz huzurlu alnı açık bir şekilde bizden sonra gelecek olan arkadaşlara devretmek en büyük arzumuzdur.

Tevdi edilen bu görevde , Rabbim bizleri mahçup etmesin ben ve tüm yol arkadaşlarımın yar ve yardımcısı olsun.

Teşkilatlarımızda bizden önce görev almış ve halen görevde olan kıymetli dava arkadaşlarımıza vermiş oldukları emekler için canı gönülden şükranlarımı sunarım.

Başta Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz olmak üzere , Başbuğumuz Alparslan TÜRKEŞ ve aziz ülkücü şehitlerimizi Rahmet ve Şükranla yad ederim. Mekanları cennet olsun,

En derin saygılarımı sunarım.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE …. dedi.