AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ersan Aksu, EYT'nin TBMM'de yasalaşmasıyla 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olma hakkına kavuştuğunu belirterek, ''EYT düzenlemesinin yasalaşması sonrasında işlemlerini yaptıran vatandaşlarımız bu ay ilk maaşlarını ve 2 bin TL'ye çıkarılan bayram ikramiyelerini almaya başladı'' dedi.



AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ersan Aksu, seçim çalışmalarını Atakum ilçesinde sürdürdü. Ersan Aksu, beraberindeki ilçe teşkilat üyeleri ile birlikte ilk olarak Atakum ilçesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, EYT çalışmaları hakkında SGK İl Müdürü Ünal Kaya'dan bilgi aldı.
EYT ÇALIŞMALARI 2 YIL SÜRDÜ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda değerlendirme yapan AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ersan Aksu, ''EYT,  1999 yılında partimizden  önce yapılan adil olmayan düzenlemeler nedeniyle yirmi yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin problemiydi. Hükümetimiz, 1999 Eylül'ü öncesinde çalışma hayatına başlayıp, yıl ve prim günü şartını dolduran ancak yaş şartı sebebiyle emekli olamayan çalışanlarımızın taleplerini dikkate aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2 milyon 250 bin vatandaşımızı ilgilendiren problemin çözümü noktasında, iki yıl önce çalışmalarını yapmaya başladı. Gerekli istişare, görüşme ve değerlendirmelerden sonra 2022 yıl sonuna çalışmalar tamamlandı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından EYT müjdesi milletimizle paylaşıldı'' dedi.



İLK MAAŞLARINI ALIYORLAR

EYT'nin TBMM'de yasalaşmasıyla 2 milyon 250 bin vatandaşımızın emekli olma hakkına kavuştuğunu hatırlatan Ersan Aksu, ''EYT'de yaş şartının kaldırılmasıyla Devletimiz büyük bir fedakarlık yapmıştır. Türkiye güçlü bir ülke; ekonomisi, bütçesi güçlü. Dolayısıyla bugün milyonlarca insanımızın emekliliğini karşılayabilecek bir sosyal güvenlik sistemimiz var. Bakanlığımız düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmaları da ayrıca yapmıştır. Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getirildi. Tüm bu çalışmaların ardından ve EYT düzenlemesinin yasalaşması sonrasında işlemlerini yaptıran vatandaşlarımız bu ay ilk maaşlarını ve 2 bin TL'ye çıkarılan bayram ikramiyelerini almaya başladı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, yıllardır dertlerini dinlediğimiz, taleplerini dinlediğimiz EYT'li vatandaşlarımız adına, milletimiz adına şükranlarımızı ifade ediyoruz. EYT düzenlemesinin ülkemize, milletimize, bilhassa da hak sahiplerine ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.  Ayrıca, düzenleme sonrası yoğun şekilde gelen talepleri karşılama adına gece gündüz demeden çalışma yapan kurum çalışanlarına da SGK İl Müdürü Ünal Kaya şahsında ayrı ayrı teşekkür etti.

Ersan Aksu ilçe merkezinde işadamı ve esnaf ziyaretlerinin ardından, Erikli, Kabadüz, Özören, Kamalı, Kayagüney ve Taflan mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü.