Evde bakım maaşı ödemesinden faydalanan vatandaşlar, kasım ayı evde bakım maaşı ödemesinin ne zaman verileceğine dair araştırmalar yapıyorlar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kasım ayı boyunca farklı pek çok sosyal yardım ödemesini hesaplara yatırıyor. Genellikle ay ortasında ödemeler gerçekleşirken, kasım ayının ortalarına doğru toplumun farklı kesimlerinde bulunan ve destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar ödemelerin tarihlerine ilişkin araştırmalar yapıyorlar. Bu çerçevede, evde bakım maaşı ödemesinin ne zaman verileceği ve evde bakım maaşının güncel tutarı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.

Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1250 TL'ye kadar yükselen aile destek paketi ödemesini, 650 TL'ye kadar çıkan çocuk bileşeni desteğini, 112 TL ile 225 TL arasında değişen elektrik tüketim desteğini, toplamda 3.2 milyar TL olan yaşlı ve engelli aylıklarını bu hafta itibariyle ülke genelindeki vatandaşların hesaplarına yatırdı. Söz konusu yardımların verilmesinin ardından, evde bakım maaşına ilişkin araştırmalar hız kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kasım ayında da 5097 TL tutarındaki evde bakım maaşı ödemesini verecek. Ödemelerin hangi tarihte gerçekleşeceğine dair bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden henüz bilgilendirme metni yayınlanmadı. Geçtiğimiz aylarda ay ortasında ödemeler yapıldığı için 15 Kasım civarında ödemelerin sağlanacağı tahmin ediliyor.

Evde Bakım Maaşı Ne Kadar Kaç TL Olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kasım ayı evde bakım maaşı önümüzdeki hafta hak sahibi kişilerin hesaplarına aktarması bekleniyor. Evde bakım maaşı ödemesi için bekleyiş devam ederken, evde bakım maaşının ocak ayında hangi seviye yükseleceği merak ediliyor. Temmuz ayında memur maaş katsayısına göre gerçekleşen artış neticesinde 4336 TL olan evde bakım maaşı 5097 TL seviyesine yükselmişti. Ocak ayında da memur maaş katsayısına göre evde bakım maaşına ve diğer sosyal yardım ödemelerine zam yapılacak. Sosyal yardımların hangi oranda artacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan memur maaşlarının yüzde 50'ye yakın oranda artacağını söylemişti. Bu durumda evde bakım maaşı da yüzde 50'ye yakın oranda artabilir ve 7000 TL'nin üzerine çıkabilir.