Integrated Whale Media Investments'in sahibi olduğu,dünyanın önde gelen finans, endüstri, yatırım ve pazarlama ağırlıklı konularının yanında teknoloji, iletişim, bilim, siyaset ve hukuk konularında da içerikler sunan Amerikan iş dünyası dergisi olan Forbes, 2023'ün en zenginlerinin olduğu listeyi yayımladı.

Zirve Fransız iş insanında

Forbes'ın açıkladığı 2023'ün en zenginlerinin olduğu listenin zirvesinde lüks moda markalarını bünyesinde barındıran LVMH'nin sahibi, Fransız iş insanı Bernard Arnault yer aldı. Serveti ise 211 milyar dolar olarak kayda geçti.

2023'ün en zengini olarak açıklanan Arnault'ı ise Tesla, SpaceX ve Twitter'ın sahibi olan teknoloji milyarderi Elon Musk takip ederek kayıtlara geçti.Serveti ise 114 milyar dolar olarak açıklandı.

Açıklanan listede ünlü isimler de vardı. Bu isimler, Steven Spielberg, Oprah Winfrey, Jay-Z, Kim Kardashian ve Rihanna olarak sıralandı.

Listede Türkiye'den de isimler var

Forbes'in açıkladığı 2023'ün en zenginleri listesinde Türkiye'den de 26 isim vardı. Bu çerçevede en zengin isim ise Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu oldu. Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi olarak listelenirken; dünyanın 497'nci en zengin insanı oldu.

Yıldız Holding'in patronu Murat Ülker ise 5 milyar dolarlık servetiyle 2. sırada yer aldı. Bu listede 3. sıraya ise SASA'nın hissedarlarından Ali Erdemoğlu 4.7 milyar dolarlık servetiyle yerleşti.

Haber: Arzu VURAL