Ordu’da geleneksel el değirmenleri hala kullanılıyor.
Ordulu vatandaşlar el değirmeni ile öğüttükleri mısır ununun lezzetinin bir başka olduğunu söyledi. Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar gelişen teknolojiye rağmen el değirmenini kullanmayı sürdürüyor. Tarlalarda yetiştirdikleri mısırları öğüten yöre halkı, “Bu lezzeti bilen başka bir şeyde üretilen unu yiyemez” dediler.
Küçük yaştan bu zamana kadar el değirmenini sakladıklarını ifade eden Yüksel Aydın, “Mısır hasadını tarlamızda yaptıktan sonra kurutup öğütme işlemlerini yaparız. El değirmeninde öğüttüğümüz mısır unu gerçekten çok lezzetli olur. Bu yöntemi dedelerimizden öğrendik ve halen de devam ediyoruz. Eşimle birlikte türkü söyleyerek, taş el değirmeninden yıllık mısır unumuzu elde ediyoruz. Doğal mısır unu bizim için vazgeçilmez. Biz de geleneğimizi sürdürüyoruz" dedi.
Geleneksel el değirmenleri hala kullanılıyor
Ordu’da geleneksel el değirmenleri hala kullanılıyor..
Muhabir: TE Bilisim
Yorumlar
Samsun Haber Tercih Edilen Haber
Google'da Tercih Edilen Kaynak olarak ekle
Kızılırmak Gazetesi Samsun Haber bağımsız bir yayın kuruluşudur. Haberlerimiz editöryel ilkelerimize uygun olarak hazırlanır; doğruluk, tarafsızlık ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalınır. Hatalı bir bilgi tespit ederseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Çok Okunanlar
İlayda ve Burak Çifti Muhteşem Bir Düğün ile Hayatlarını Birleştirdi
Bafra da otomobil alım satımına yeni soluk: BAFRA OTO PAZARI hizmete hazırlanıyor
Zeynep Aslı ile Ali Osman Çifti Dünyaevine Girdi
Bandırma Vapuru karadan yürütülerek yeni yerine taşındı
Ümit Özdağ 19 Temmuz'da Bafra'ya Geliyor




