Samsun Atakum Atınkum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği Geleneksel " Genç Şefler Yarışıyor " Projesi'nin 2. Etap, 12. Sınıflar Arası Yarışma sonuçlandı.

Yarışma sonucunda yapılan açıklamada  " Okulumuz yiyecek ve içecek hizmetleri öğretmenleri; bölümün hem daha iyi tanıtılması hem de öğrenciler içinde ayrı bir rekabet ortamının oluşması ve uluslararası yapılan yarışmalara da bir ön hazırlık olabileceği düşüncesi ile bu sene " Geleneksel Genç Şefler Yarışıyor " adı altında yarışma içerikli proje hazırladılar.

Bu proje ile önceliğimiz; bölümümüzdeki öğrenci potansiyelini arttırmak ve öğrencilerimize yaratıcılıklarını geliştirmek adına, bir ortam sunmaktır.

Okul içindeki 12. sınıf öğrencileri arasında başlayan bu yarışmayı, önümüzdeki yıllarda okullar arası ve bölgeler arasına taşımak düşüncemiz bulunmaktadır.

12. sınıf öğrencilerimiz arasında gerçekleşen " Geleneksel Genç Şefler Yarışıyor " projesi kapsamında yapmış olduğumuz 2.Etap- Makarna Tabağı yarışmamız, 12 Aralık Cuma günü gerçekleştirildi.

Yarışmacılar başvuru formunda belirttikleri tabaklarla; 40 dakika süresinde hazırlıklarını tamamlayıp, jüri karşısına çıktılar.

Genç şeflerimiz makarna tabakları hazırlayarak, çok güzel performans sergilediler.

Sektörde aktif çalışan değerli şefimiz ve okulumuz öğretmenlerinden oluşan jüri üyelerimizin yapmış olduğu puanlama sonucunda ilk üçe giren öğrencilerimiz belirlendi.

Daha önce belirlenen kriterlere göre yapılan puanlama sonucunda;

12/ B sınıfından Eren Arda ÇAPAN üçüncü,

12/ B sınıfından HUZUR İNCE ikinci,

12/ A sınıfından  Mustafa Arda AKOĞLU birinci olmuştur.

Yarışma Birincisine 2 Kişilik Bafra Nokul Evi'nden Davetiye

Dereceye giren öğrencilerimiz belgelerini ve hediyelerini alırken; birinci olan öğrencimiz, ayrıca Nezahat ŞAHİN Bafra Nokul Evi'nden iki kişilik bir davetiye kazandı.

Yarışmanın hazırlanmasında emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz." Dedi.

Kaynak: Mehmet ÜNLÜ