22 Mart Dünya Su Günü olması sebebiyle Ondokuzmayıs Yerel Eylem Grubu Derneği (OMYEGDER) organizasyonuyla 19 Mayıs Belediyesi Toplantı Salonu'nda 19 Mayıs ilçemizde "Tarımsal Faaliyetlerde Su Verimliliği Paneli" düzenlendi.

19 Mayıs Belediyesi, 19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, British American Tobacco, Samsun Çevre Mühendisleri Odası Başkanlığı ve Kızılırmak Sulama Birliği Başkanlığı'nın paydaş olarak katılım sağladığı panel de iklim değişikliklerinin ülkemize ve bölgemize etkileri, tarımda tasarruflu sulama, çeltik ürününde damlama sulama sistemi, teknolojinin tarıma ve sulama sektörüne entegre edilmesi konularında bilgilendirme gerçekleştirildi.

Panel de 19 Mayıs Belediye Başkanı Sayın Osman TOPALOĞLU dünya da ve ülkemizde iklim değişikliğine bağlı olarak su kıtlıklarının yaşandığını ve bu olumsuz durumdan kurtulmak için de sahip olduğumuz su kaynaklarını doğru kullanmamız gerektiğini anlatmıştır. Ondokuzmayıs Yerel Eylem Grubu Derneği'ne de 19 Mayıs ilçesinde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar sebebiyle de teşekkür etti.

19 Mayıs ilçesinden çeşitli sektörlerde katılımcıların katıldığı bilgilendirme paneli katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim