Samsun’un Bafra ilçesi Mevlana Mahallesi’nden  çalışmak için gittiği İstanbul Tuzla’daki Tersaneye çalışmak için giden oğlundan haber alamayan acılı baba yetkililere seslendi oğlumu bulun bize.

Yaklaşık 6 ay önce İstanbul’a çalışmaya giden 26 yaşındaki Sait Bora Şencan’dan o günden bu yana haber alınamıyor.

Yaralı Baba Şevket Şencan(58) Yetkililere seslenerek oğlunun bulunması için yardım istedi.

Baba Şencan yaptığı açıklamada şunları dile getirdi, “Oğlumdan 4’üncü ayın 11’inden bu yana haber alamıyorum yani 6 aydan bu yana kayıp. Polise savcıya gerekli müracaatlarımızı yaptık, gerekli tüm bilgileri verdim. Yani arkadaşlarının adını en son gittiği oteli hepsini polise bildirdik. Fakat bu zamana kadar bir haber alamadık bir sonuca ulaşamadık.

“OĞLUMUN HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUZ

Oğlunun hayatından endişe ettiğini belirten Şencan, Sadece benim çocuğum değil tüm çocukların anaları babaları onlara da Allah sabırlık versin. 5.5 aydan bu yana polis teşkilatı bunu aştırıyor fakat bu zaman zarfından bizim dosyaya bakan 3 tane polis değişti. Her konuşmamda her aramam da net bir cevap alamıyorum. Sadece senin çocuğun değil 150 tane kayıp çocuk var diyor.  6 aydır her hangi bir sonuç yok.

OĞLUMUN TELEFONU AKTİF”

İstanbul’da bir polis 5 aydır telefon aktif dedi, oğlumun telefon sinyalleri bir Ataşehirde bir başka yer alınıyor. Ama şu ana kadar bir arpa yol ilerlemedik diyen baba Şencan, soruyorum şimdi teknolojinin bu kadar ilerlediği yerde sen telefonu bulamıyorsan ne işe yarar, bunu bulmak zorundasın. Polisin görevi sadece cinayet çözmek değil ki bana yardımcı olmak vatandaşına yardımcı olmak. Ben ve annesi Satu Şencan ve iki evladım da  acılı. Onlar da ondan gelecek bir ses bir iyi haber bekliyorlar.

Buna bir çözüm bulman lazım. Maalesef bana bir türlü bir cevapta verilmiyor, araştırıyoruz, sadece senin çocuğun yok 150 tane çocuk var diyorlar tamam doğrudur ama senin görevin bu. Allah kimseye böyle acı ile sınamasın. Belirsizlik çok zor bir şey biz aile olarak şu an onu yaşıyoruz.

OTELDE KALDIĞI ARKADAŞINA KADAR HER ŞEYİ SAVCILIĞA POLİSE VERDİM”

Polislere kaldığı otelden, otelde kaldığı arkadaşının adına varana kadar her şeyi polise verdim diyen Acılı Baba şöyle devam etti, “Oğlumun arkadaşlarının isimlerini tek tek verdim, hepsini hazır verdim. Ve sen bana diyorsun ki telefon aktif. Aktif olan telefonu teknolojinin bu kadar ilerlediği zaman da benim evladımı nasıl bulamazsınız.

BENİ TELEVİZYON KANALLARINA NEDEN MAHKUM EDİYORSUNUZ”

Beni neden başka medya mecralarına  çıkarmaya  zorluyorsunuz diyen baba Şevket Şencan, beni ATV kanallarına yönlendirecekler o dereceye geldim. Son çare o olacak öyle görünüyor ATV’ de Müge Hanlı’ ya kadar gidecek bu iş, çünkü çözüleceği de yok gibi görünyor.

Ben savcılığa oğlumun hayatından endişe ediyorum dedim. Telefonu şuan aktif dedim. Hatta birkaç kişi de aradı oğlumu sorduğumda birkaç güne gelecek deyip telefonu kapatıyorlar bunların hepsini savcılığa dilekçe ile bildirdim” dedi.

Oktay Bülbül

Editör: TE Bilisim