KİT Komisyonu çalışmaları çerçevesinde komisyon üyeleri ile birlikte Şanlıurfa Ceylanpınar’da bir takım incelemelerde bulunan Ahmet YENİ, “Sivil olsun asker olsun herkes bu sorunun çözülmesini istiyor. Türkiye’ye ayak bağı olmuş bu meseleden kurtulmayı, gözyaşının dinmesini doğusu batısı her bölge istiyor. Biz terör sorununu çözmek için, sürecin başarılı bir şekilde tamamlanması için çok hassas davranıyoruz. Ülkesini milletini seven herkesin aynı hassasiyeti taşıması, elinden gelen katkıyı sunması gerekir. Çünkü bu yalnızca Ak Partinin sorunu değildir. Milletin sorunudur. Böyle bir problemi çözmek için siyasetçi, akademisyen, sanayici kim olursa olsun çok hassas olmalı, meseleye gerçekçi bir şekilde bakmalı, provakatif söylemlere prim vermemelidir.” dedi.

Harran Bölgesinde binlerce Şanlıurfalı ile bir arada bulunan YENİ, CHP il başkanı dahil tüm siyasi parti il başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarıbaşkan ve üyeleri, aşiret liderleri, kanaat önderleri, valimiz başta olmak üzere resmi kurum temsilcileri ile Türk bayrağı altında bir araya geldik. Binlerce Urfalı kardeşimizle bir arada bulunduk. Artık herkes tek dili konuşuyor, sorunun bitmesini istiyor. Bu birlikteliğin önünde kimse duramaz. Dedi.

PKK’nın silahlarını bırakarak sınır dışına çıkacağını söyleyen Ahmet YENİ, “Süreç adım adım ilerliyor. Bizim yapmaya çalıştığımız asırlardır el ele, yürek yüreğe kardeşçe bu topraklarda yaşamış insanların arasına örülmeye çalışılan duvarı yıkmak. Fitneleri ortadan kaldırarak sevgi ve kardeşliği kuvvetlendirmektir. Terör sorunu yıllarca kanın akmasına, doğu ile batı arasında ön yargıların oluşmasına sebep oldu. Aslında ne doğu ne batı hiç kimse terörü istemedi bugün de istemiyor. Şanlıurfalılar da samimiyetle, yürekten bu sürecin tamamlanmasını, PKK’nın sınırdaşına çıkmasını istiyor. Şanlıurfa’da bu temenni dua olarak dillerde dolaşıyor. Yediden yetmişe tüm Urfalılar aynı temenni içerisinde. Çünkü terör bu güne kadar art niyetliler dışında kimseye bir fayda sağlamamıştır, hiçbir derde ilaç olmamış aksine terör, derdin kendisi olmuştur. Bölgenin kalkınması, insanların güven duygusu içerisinde yaşaması önünde her zaman engel olmuştur. Şanlıurfalı kardeşlerimiz meselenin farkında olduğu için en az bizim kadar samimi duygularla terörün bitmesi için dua ediyorlar.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim