AK Parti Sam­sun İl Baş­ka­nı Av. Ersan Aksu, rüş­vet id­di­asıy­la tu­tuk­la­nan daire baş­ka­nı hak­kın­da açık­la­ma ya­pa­rak, “Ka­mu­oyu­nun bil­gi­si­ne sun­mak is­te­rim ki Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Mus­ta­fa Demir’in ini­si­ya­ti­fi ne­ti­ce­sin­de ya­pıl­mış olan bir mü­ra­ca­at ve sav­cı­lı­ğın yap­tı­ğı ça­lış­ma ile or­ta­ya ko­nul­muş bir tab­lo­dur. Bunun bi­lin­me­sin­de fayda var­dır” dedi.
İlçe Baş­kan­la­rı Top­lan­tı­sı ön­ce­sin­de açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan AK Parti Sam­sun İl Baş­ka­nı Av. Ersan Aksu, Sam­sun ka­mu­oyu­nu meş­gul eden rüş­vet id­di­ala­rıy­la il­gi­li so­ru­la­rı ce­vap­la­dı. Aksu, 2020 Ara­lık ayı­nın son­la­rın­da rüş­vet id­di­asıy­la tu­tuk­la­nan Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si Mali Hiz­met­ler Daire Baş­ka­nı Ba­hat­tin K.’nin tu­tuk­lan­ma sü­re­ci­ne açık­lık ge­tir­di.

“Be­le­di­ye baş­ka­nı­mı­zın ini­si­ya­ti­fi ile sav­cı­lı­ğa mü­ra­ca­at edil­di”
2020 Ara­lık ayı­nın so­nun­da tu­tuk­la­nan daire baş­ka­nı ile ala­ka­lı mü­ra­ca­atın 2020 Eylül ayın­da ya­pıl­dı­ğı­nın al­tı­nı çizen Ersan Aksu, “Sam­sun Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­sin­de bir daire baş­ka­nı­nın tu­tuk­lan­ma­sı ko­nu­su bir takım ya­zı­lı ve gör­sel ba­sın­da yer aldı. Ga­ze­te­ci­ler gö­rev­le­ri­ni ya­pa­cak­lar, saygı du­yu­yo­ruz. Sam­sun Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Mus­ta­fa Demir, AK Parti Sam­sun İl Baş­kan­lı­ğı’nın ilk ku­ru­cu baş­ka­nı­dır. 3 dönem mil­let­ve­kil­li­ği ve 1 dönem de ba­kan­lık yap­mış­tır. 4 binin üze­rin­de ça­lı­şa­nı olan bir be­le­di­ye­de de bu tarz şey­ler söz ko­nu­su ola­bi­lir. Bunu nor­mal gör­dü­ğüm için bah­set­mi­yo­rum. Bun­dan 1,5 sene ön­ce­ki basın top­lan­tı­sın­da da ifade et­ti­ğim gibi her kimin elin­de bir bilgi veya belge var ise bu­nun­la il­gi­li şi­ka­ye­ti bizim ya­pa­ca­ğı­mı­zı söy­le­miş­tim. Bu çer­çe­ve­de de bize in­ti­kal edecek her­han­gi bir şey ol­du­ğun­da bu sö­zü­mü­zün ar­ka­sın­da ol­du­ğu­mu­zu ifade etmek is­ti­yo­ruz. Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız, ken­di­si­nin ku­la­ğı­na gelen bazı du­yum­lar üze­ri­ne 2020 yı­lı­nı 9. ayın­da ko­nuy­la il­gi­li ola­rak bu du­yum­lar ger­çek­tir, de­ğil­dir. Kimse de böyle bir şeyi ifade edecek ol­sa­nız üze­ri­ne ka­bul­len­me­ye­cek­tir. Bu­nun­la bağ­lan­tı­lı ola­rak be­le­di­ye baş­ka­nı­mı­zın ini­si­ya­ti­fi ile sav­cı­lı­ğa mü­ra­ca­at edi­li­yor. Sav­cı­lı­ğa ya­pı­lan mü­ra­ca­at son­ra­sın­da açı­lan so­ruş­tur­ma ne­ti­ce­sin­de or­ta­ya ko­yu­lan ça­lış­ma­lar ile adı geçen bü­rok­ra­tın su­çüs­tü ya­pıl­dı­ğı bir tab­lo­da tu­tuk­lan­ma­sı­na varan bir süreç ya­şa­nı­yor” dedi.
Tu­tuk­lan­ma sü­re­ci ve o sü­re­ce kadar gelen bölüm hak­kın­da da açık­la­ma­lar­da bu­lu­nan Ersan Aksu, "Ba­sın­da bunu fark­lı an­la­yan­lar ya da al­gı­la­mak is­te­yen­ler oldu. Bu nok­ta­da kim­se­yi suç­la­ma nok­ta­sın­da de­ği­lim. ‘Bunun üs­tü­nü ka­pa­ta­lım, bunu ör­te­lim, şuna zarar ver­me­sin, buna zarar ver­me­sin’ demek ye­ri­ne ‘varsa öyle bir şey ce­za­sı­nı çek­sin, yoksa öyle bir şey bu de­di­ko­du­lar or­ta­dan kalk­sın.’ Bun­dan daha fark­lı, 'öyle değil de şöyle ol­ma­lı­dır' de­necek bir ref­leks ben bil­mi­yo­rum. Bu nok­ta­da ciddi bir ön­gö­rü ile ha­ki­ka­ten isa­bet­li bir su­ret­le 9. ayda böyle bir mü­ra­ca­at ya­pa­rak, ola­yın üs­tü­nü ört­mek gibi bir du­ru­mu asla dü­şün­me­dik­le­rin­den emi­nim. Sav­cı­lı­ğa bu bil­di­ri­mi ya­pa­rak, bu dav­ra­nı­şı or­ta­ya koy­muş ol­ma­sın­dan do­la­yı be­le­di­ye baş­ka­nı­mı­za il baş­ka­nı ola­rak te­şek­kür edi­yo­rum. Bunu önem­li bu­lu­yo­rum. Bun­dan son­ra­sın­da adı geçen ki­şi­nin be­yan­la­rıy­la, so­ruş­tur­ma­nın da giz­li­li­ği var. Mil­le­ti­mi­zin şunu bil­me­si­ni is­ti­yo­rum: Hiç­bir su is­ti­ma­le hiç­bir AK Parti’li be­le­di­ye baş­ka­nı, bü­yük­şe­hir be­le­di­ye baş­ka­nı ve AK kad­ro­lar ola­rak biz­ler de dahil göz göre göre ya da varsa bir su is­ti­mal bunun or­ta­ya ko­yu­lup, ‘bu­ra­da su­is­ti­mal yok­muş’ deyip ra­hat­la­mak ya da varsa da bunun so­nuç­la­rı­nı gör­müş ol­ma­yı arzu et­ti­ği­miz için ya­pıl­mış olan bir şi­ka­yet ola­rak tablo or­ta­ya çıktı. So­ruş­tur­ma­nın giz­li­li­ği bit­tik­ten sonra de­tay­lar sav­cı­lı­ğı­mız ta­ra­fın­dan or­ta­ya ko­nu­la­cak­tır. Ka­mu­oyu­nun bil­gi­si­ne sun­mak is­te­rim ki Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Mus­ta­fa Demir’in ini­si­ya­ti­fi ne­ti­ce­sin­de ya­pıl­mış olan bir mü­ra­ca­at ile sav­cı­lı­ğın yap­tı­ğı ça­lış­ma ile or­ta­ya ko­nul­muş bir tab­lo­dur. Bunun bi­lin­me­sin­de fayda var­dır” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Top­lan­tı ya­pı­lan açı­lış ko­nuş­ma­sı­nın ar­dın­dan ba­sı­na ka­pa­lı ola­rak ger­çek­leş­ti. 
İHA

Editör: TE Bilisim