Alaçam ilçe Emniyet Müdürü Vekili Erol Can Keskin; 2- 8 Mayıs Trafik Haftası nedeni ile içişleri bakanlığımız tarafından gönderilen afişleri vatandaşın yoğun olarak kullandığı bölgelere astık.
İçişleri Bakanlığımızın 2020 yılı sloganını, "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda" ve "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" olarak belirlenmiştir.
 
 Bu bakımdan evde olmak bizlere trafik kurallarının önemini unutturmamalı, konu hakkındaki hassasiyetimiz her zaman diri tutulmalıdır.
 
 
Keskin,  “Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve devam ettirilmesi amacıyla, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ilçemizde de her yıl Mayıs ayının ilk haftası Karayolları trafik haftası olarak kutlanmakta. Bu yılda 2-8 Mayıs tarihleri arasında Trafik Haftası olarak ilçemizde de kutlanmaktadır”.
 
 
Yeni tip Korona ( kovit 19 ) bulaşıcı virüs salgını sebebiyle biz bu haftayı daha ziyade dijital bir kampanya olarak nitelendirdik ama yine de bugün hakikaten trafik konusunda gecesini gündüzüne katan ve bu konuda önemli fedakarlıkların altına imza atan, sadece trafik güvenliği değil aynı zamanda içinde bulunduğumuz salgın sebebiyle veya başka bir afetle karşı karşıya kaldığımız zaman da toplumsal ödevlerini, görevlerini yerine getirmekten hiçbir zaman kaçınmayan trafik polislerimizin 2-8 Mayıs Trafik Haftasını haftaya uygun olarak kutladık." ifadelerini kullandı.
 
 
" TRAFİK KURALARI ZORUNLULUKLARIN SONUCUDUR " 
 
 
Keskin, “Ulaşım hayatımızın vazgeçilmez temel unsurudur. Bir yerden bir yere gitmek de aynı oranda hayati bir işlevdir. Özellikle Motorlu araçların kullanılmaya başlanılması ya da kurallar çerçevesinde düzenlenmesi zorunluluk arz etmiştir. 
 
Trafik kuralları bu zorunlulukların bir sonucudur” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim