Programda tanışma ve kahvaltıdan sonra konuşmalara geçildi.

Açılış konuşmasını Alaçam İmam Hatip Lisesi Mezunları ve mensupları adına Dursun ALTINOK yaptı.

ALTINOK konuşmasında tüm dostlarla beraber olmanın keyif ve mutluluğu içinde olduğunu belirtti ve tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Programda Alaçam İmam Hatip Lisesi Öğretmenlerinden Ramazan OSMA Kuran-ı Kerim Tilavetini okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Alaçam İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Salih UÇAR yaptı.

UÇAR Konuşmasında mesafelerin bizleri ayıramadığını, her birimiz ayrı bir yerde olsak ta gönüllerimizin bir olduğunu vurguladı.

Kahvaltı programında Alaçam İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Muhammet ÇELİK kürsüye geldi. ÇELİK konuşmasında İmam Hatiplerin sadece belli kesimin okuduğu okul olmadığını, bu okulları hersin gelip görmesi ve çocuklarını bu okullara göndermesini istedi. Alaçam da İmam hatip Orta Okulunun açılmasıyla öğrenci sayısının arttığını ve daha da artacağını belitti.

 

Programa PTT Genel müdürü Osman TURAL da katıldı ve kısa bir konuşma yaptı. TURAL o dönemde İmam Hatiplilerin ne zorluklar çektiğini ve şimdiki öğrencilerin çok şanslı olduğunu belirtti. Bu konuda üzerlerine ne görev düşüyorsa yapmaya hazır olduklarını belirtti. TURAL programındaki yoğunluk nedeniyle kahvaltıdan  erken ayrılmak zorunda kaldı.

 

Kahvaltı programında Alaçam İmam Hatip Lisesi Müdürlerinden Arif ALPAYDIN  ‘’Cumhuriyetten Günümüze İmam Hatip Liseleri’’ konulu bir konferans verdi. Değerli hocamız Alaçam İmam Hatip Lisesinde yaşadığı zorlukları anlatırken gözleri doldu sesi kesildi. Daha sonra okulumuz hocalarından Azmi BAŞERLİ’nin kendi kaleminden yazdığı şiirini oğlu Cihat BAŞERLİ’ye okuttu.

Program toplu fotoğrafların çekilmesinden sonra 27 Nisan 2014 Pazar günü tekrar buluşmak üzere sona  erdi.

Tertip Komitesi

Dursun ALTINOK

Cihat BAŞERLİ

Hasan TOK

Cafer MUTLU

Hüseyin AYDOĞDU

Mustafa SÜRMELİ

Bayram BAŞ

Talha ASAN

 

HABER MUHABİR : AHMET MAVİ/İSTANBUL

Editör: TE Bilisim